Teo, Bogdan, Jokić, Bobi... Za koga ćete od naših navijati u NBA ligi? (ANKETA)

Prošle sezone su sve oči bile uprte u Denver i Nikolu Jokića, ali sada je mala verovatnoća da će tako biti i ove koja je pred nama

  • 35

Ova sezona će biti jedna od najuzbudljivijih što se tiče NBA lige kada su Srbi u pitanju. Razlog je to što će ih biti nikad više, i sve su u pitanju igrači koji su omiljeni u našoj zemlji. Nikoli Jokiću, Bobanu Marjanoviću i Nemanji Bjelici sada su se pridružili i Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović i Rade Zagorac.

>>> Klipersi ispunili Teodosićev zahtev za slovo na dresu na koji će svaki Srbin biti ponosan, Bogdan pokazao Kingsima kakvu tehniku ima! (FOTO) (VIDEO)

>>> Bogdan šarmirao prelepu voditeljku tokom prvog intervjua u NBA: Naterao je da progovori srpski i da se obrati našim navijačima (VIDEO)

Sada će i mnogi navijači u Srbiji imati dilemu za koji klub da navijaju, a izbor je mnogo veći nego što je to bio ranije. Pored Denvera, koji je prethodne sezone zbog Jokića pobrao najveće simpatije Srba, sada su u igri i LA Klipersi, Sakramento, Memfis, kao i Detroit i Minesota, kod kojh se očekuje veća uloga Srba.

DENVER NAGETS:

Foto: Tanjug/AP

Prethodne sezone su gotovo svi bili uz Denver, gde je Nikola Jokić eksplodirao u ruki sezoni. Pratile su se utakmice Nagetsa do same završnice regularnog dela, ali su u finišu ostali bez plej-ofa.

Međutim, sudeći po komentarima koji se i sada pojavljuju na Denverovoj Fejsbuk stranici, situacija će se verovatno promeniti kada su u pitanju simpatije Srba prema ovoj ekipi posle otkazivanja Eurobasketa od strane Nikole Jokića, čemu je kumovao i sam Denver i vršio pritisak da se on posveti individualnom radu tokom leta.

Ove sezone su donekle izmenili tim, Danilo Galinari je otišao u Kliperse, dok je iz Atlante stigao Pol Milsap, usled čega će sasvim sigurno biti nešto čvršći u odbrani, ali ne bi trebalo i da gube mnogo na postignutim poenima.

Jokić je svakako predodređen za lidera ekipe, a samo je pitanje koliko će vremena Srbima biti potrebno da mu oproste neigranje na Eurobasketu.

LA KLIPERS:

Foto: Guliver/ Josh Lefkowitz/Getty Images

Miloš Teodosić je prvim potezom u Klipersima odmah zavredio simpatije Srba, jer će na dresu imati slovo ''ć'', što je retkost. Očekuje se da Teo ima ulogu prvog plejmejkera i da bude jedan od glavnih igrača Klipersa, pa nema sumnje da će mnogi Srbi simpatisati klub iz Los Anđelesa.

>>> Izašao NBA raspored: Teo igra derbi već na početku, sezona će biti istorijska zbog promene pravila!

Uz Blejka Grifina, De Andre Džordana i Danila Galinarija, ono što je sigurno, Teodosić će imati ogroman broj opcija za atraktivne asistencije u njegovom stilu, za neka brutalna zakucavanja i najbolje poteze u hajlajtsima.

SAKRAMENTO KINGS:

Foto: Tanjug/AP

Sakramento Kingsi ponovo dolaze u fokus srpskih ljubitelja košarke posle dolaska Bogdana Bogdanovića u njihove redove. Bogdanović je igrama na Eurobasketu, gde je ostavio srce i poslednju kap krvi i znoja za reprezentaciju Srbije, zavredio podršku i navijača Zvezde, koji ga prethodno nisu mnogo voleli.

Zato će i mnogi sada simpatisati i Sakramento, koji već ima simpatije u našoj zemlji zbog Vlade Divca i Predraga Stojakovića, zbog čijih se utakmica nekada ustajalo rano u tri-četiri ujutru pre više od deset godina.

Iako je ruki, od Bogdanovića se već u prvoj sezoni očekuje da bude jedan od lidera ekipe i nema sumnje da će imati značajnu minutažu i uticaj na igru Kingsa, koji imaju mlad i poletan tim, pojačan nekolicinom iskusnih NBA veterana poput Vinsa Kartera, Zeka Rendolfa i Džordža Hila.

DETROIT PISTONS:

Foto: Guliver/Gregory Shamus/Getty Image

Boban Marjanović je među navijačima u NBA ligi jedan od omiljenijih košarkaša, a često ga podržavaju i pozdravljaju i protivničke pristalice. Prethodne sezone nije dobijao pravu priliku u dresu Detroita, gde su šansu pre njega imali Andre Dramond i Aron Bejns.

Tek je u finišu sezone Bobi dobio pravu šansu i odmah ju je iskoristio, a i trener Detroita je odmah tada rekao da je pogrešio što mu nije davao veću minutažu.

Očekuje se da Marjanović ove sezone ima znatno veću minutažu, kao i ulogu u dresu Pistonsa, koji su ostali bez Bejnsa i sada centarsku poziciju pokrivaju prva zvezda tima Andre Dramond i Boban Marjanović.

MINESOTA TIMBERVULFS:

Foto: Tanjug/Ap

Minesota je ozbiljno pojačala svoju ekipu dolaskom Džimija Batlera i Džamala Kraforda, koji su se pridružili mladim zvezdama ekipe Karlu-Entoniju Taunsu i Endrju Viginsu. Nemanja Bjelica je takođe tu i očekuje se da ove sezone, nakon oporavka od povrede pokaže svoj puni potencijal.

Sasvim je sigurno da će Minesota sa ovakvim timom biti mnogo konkurentnija i da će igrati znatno lepšu košarku, pa će tako i dobiti simpatije mnogih navijača.

MEMFIS GRIZLIS:

Printskrin: Youtube

Rade Zagorac je poslednji predstavnik srpske NBA kolonije. Pitanje je koliko će kao ruki dobijati šansu u Grizlisima, gde su prve zvezde Mark Gasol i Majk Konli.

Ono što je sasvim sigurno, čeka nas možda i najuzbudljivija NBA sezona za ljubitelje košarke u Srbiji. Do 17. oktorbra imate priliku da odaberete tim koji ćete podržavati. Da li će to biti jedan od šest timova u kojima će igrati srpski košarkaši, ili ćete prednost da date Golden Stejtu, Klivlendu ili nekom trećem timu, na vama je da odlučite.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СизЦГ

    26. septembar 2017 | 12:14

    За Јокића сигурно НЕ.

  • Dzoni

    26. septembar 2017 | 11:54

    Sakramento. To je neka tradicija jos od Pedje i Divca. Jos se pamti ta ekipa koju sam kao klinac obozavao i nikome nisam dao da ih bira kad smo pikali NBA. :)

  • Калабић🇷🇸💣

    26. septembar 2017 | 11:58

    За све...Пуно среће...Дабл,дабл...и трпл даблова👍👊...Дерите браћо срби🏀🏅🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA