≫ 

Košarkaš Dalasa već odigrao "utakmicu godine" iako sezona nije ni počela

Hoze Huan Barea u humanitarnoj misiji za svoj narod koristio klupski avion kako bi dopremio pomoć najugorženijima

  • 0

Dela, a ne reči...

Košarkaš Dalasa Huan Hoze Barea ne sedi skrštenih ruku posle razornog uragana koji je protutnjio njegovim Portorikom i mnoge njegove zemljake ostavio bez doma, krova, najmilijih...

Barea je hitno pozvao gazdu Mevsa Marka Kjubana i zatražio mu klupski avion da njime prebaci svu neophodnu pomoć ka matici.

- Proveri mejl - napisao je Kjuban u prepisci već pet minuta kasnije igraču dok je ovaj grozničavo čekao da li će mu molba biti uslišena.

U mejlu je bila potvrda da mu avion stoji na raspolaganju.

Zajedno sa suprugom Vivianom Ortiz, Barea je, posle stotinak razmenjenih mejlova sa raznim organizacijama i institucijama u SAD i Portoriku, organizovao kupovinu hrane, agregata i najneophodnijih stvari koje je potom natovario na avion u kojem je i sam bio dok je letelica zarulala ka Portoriku. Po dolasku u svoju zemlju Barea je i sam učestvovao u istovaru, pre nego što se, nekoliko sati kasnije, vratio za Dalas.

Prvi čovek NBA ligaša Mark Kjuban je američkim medijima rekao da to neće biti jedini let za pomoć narodu Portorika, uskoro će se podići još jedan avion, i neće biti poslednji, najavio je gazda Teksašana.

Barea je rekao da zbog treninga i predsezone više neće putovati u Portoriko, ali je organizaciju humanitarne akcije prepustio ujaku i ocu koji će se pobrinuti da se realizuje svaka zamisao sjajnog plejmejkera i košgetera, i velikog čoveka koji je već "odigrao utakmicu godine" iako sezona nije ni počela.

- Mislim da ljudi ovde nisu svesni koliko je tamo (u Portoriku) loše. Znam da mnogi znaju da je loše, ali ne znaju koliko je zaista loše - približio je Barea u izjavi američkim medijima dramatičnu situaciju u njegovoj zemlji.

Humanitarnu akciju konkretno je pomogao još jedan NBA as, Karmelo Entoni, koji ima portorikanske krvi.

Novi igrač Oklahome je pokrenuo akciju pomoći i otvorio račun za ljude u Portoriku i do sada je sakupio više od 200.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA