Sa medenog meseca u NBA: Teo na venčanju nije znao da li ostaje u CSKA, a onda je iz Meksika pozvao Itudisa

Trener košarkaša CSKA pričao o Milošu Teodosiću i njegovoj želji da se oproba u najjačoj ligi sveta

  • 4

Srpski košarkaš Miloš Teodosić ostvariće ono o čemu maštaju svi koji "uhvate" košarkašku loptu u ruke. Predstojeća sezona biće za Teodosića prva u NBA ligi.

Igrač koji je "terorisao" evroligaške odbrane, odlučio je da ode stepenicu više i pokaže svoje košarkaško umeće u najjačoj ligi na svetu.

>>>Šuterska klinika Srbina: Teodosić pogađao na treningu Klipersa kao snajperom (VIDEO)

>>>Klipersi ispunili Teodosićev zahtev za slovo na dresu na koji će svaki Srbin biti ponosan, Bogdan pokazao Kingsima kakvu tehniku ima! (FOTO) (VIDEO)

Želeo je CSKA da zadrži svog najboljeg igrača, spremili su novi ugovor, pokušavali da ga privole da ostane, ali je Teo odlučio drugačije. U razgovoru za specijalizovani sajt "Eurohoops", trener moskovskog tima Dimitris Itudis otkrio je neke detalje o pregovorima sa Teodosićem.

- Sa Milošem smo imali nekoliko razgovora o obnovi njegovog ugovora i o tome šta on namerava da uradi. Od rođendanske žurke Vitalija Fridzona 14.10. 2016. godine, dakle mnogo pre nego što je otišao i to je bio naš prvi razgovor.

Ipak, Teodosić je razmišljao o NBA ligi, što je i saopštio Itudisu.

- Osnovni princip tima je da se ne pregovara tokom sezone, ali su sa Milošem bile posebne okolnosti, jer je dugi niz godina proveo u timu. Radio sam sa njim tri godine i ne želim da krijem da smo zajedno išli na večere kako bih video u kom pravcu razmišlja. Tamo mi se poverio da bi voleo da se oproba u NBA ligi, što je razumljivo - rekao je Itudis.

Moskovljani su bili uporni u nameri da ubede Teodosića da ostane.

- Sa naše strane, mi smo rekli da ćemo izneti vrlo dobru ponudu, tačnije trogodišnji ugovor. Njegova odluka je bila teška, ali ga u potpunosti razumem i rekao sam mu da ima moju punu podršku i da treba da ostvari svoje snove - rekao je trener CSKA i dodao:

- Pričali smo čak i na njegovom venčanju, on tada još nije odlučio i naša je ponuda bila otvorena. Tada mi je rekao da ima dve ponude, od Bulsa i Klipersa, i da će me obavestiti, što je i uradio. 

Itudis je otkrio i odakle mu se Teo javio i saopštio odluku o odlasku. Iako je silno želeo da Teodosić ostane, Itudis veruje da će srpski plejmejker uspeti u NBA ligi.

- Imali smo vrlo dobru saradnju sa Milošem. Obavestio me je dok je bio na medenom mesecu, mislim u Meksiku. Pozvao me je i rekao da su Klipersi izneli ponudu i da ide tamo. Rekao mi je da je želeo da to čujem od njega, ne da saznam iz medija ili od nekog drugog. Naravno dali smo mu naš blagolov. Verujem da će uspeti tamo i zaista želim da se to dogodi. On je svestan činjenice da smo ga želeli i da smo napravili vrlo dobru ponudu da ostane - izjavio je Dimitris Itudis.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paris Hilton

    30. septembar 2017 | 12:55

    Kako je izdao, srbiju tako neka mu ide i karijera.

  • Paris Hilton

    30. septembar 2017 | 12:54

    Kako je izdao... Srbiju tako neka mu ide i karijera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA