Lazić u stroju, Zvezdin cilj u Ljubljani: Pobeda pred Evroligu

Prvo gostovanje Zvezde ove sezone

  • 2

Košarkaši Crvene zvezde u nedelju od 17 sati igraju sa Olimpijom u trećem kolu ABA lige.

Biće to prvo gostovanje crveno-belih ove sezone posle dva meča koja je tim Dušana Alimpijevića odigrao kod kuće u kojima je odneo pobede protiv Mornara i Mege.

>>> Alimpijević vrlo strog prema igračima: Ovo nije košarka koju želimo da igramo, ne mogu da budem zadovoljan

Slovenački ligaš je na startu nove sezone zabeležio pobedu protiv Igokee i poraz od Cibone u Zagrebu.

Trener crveno-belih poveo je u petak popodne put Ljubljane sve raspoložive snage, što znači da se timu nakon povrede priključio i oporavljeni kapiten Branko Lazić:

- Jedan od malih ciljeva koje smo postavili na početku je da startujemo sa 3-0 u regionalnoj ligi, i onda sa samopouzdanjem uđemo u Evroligu (Žalgiris, 13. oktobar). Utakmica u Ljubljani ima specifičnu težinu. Biće nam to prvo gostovanje i to protiv Olimpije, koja je „pogodila" sa izborom stranaca, takođe imaju kontinuitet u radu i sa te strane nećemo imati olakšan, niti lak posao u dvorani „Tivoli". Ono što mi predstavlja zadovoljstvo je da su svi zdravi i spremni za ovu utakmicu, što znači da nam se vraća i kapiten Lazić - rekao je trener Dušan Alimpijević.

Lazića nije bilo u stroju od početka sezone, ali je sada spreman da se stavi u službu ekipe i pomogne da se upiše nova pobeda.

- Oćekuje nas prvo gostovanje u novoj sezoni ABA lige, u svaki meč ulazimo ozbiljno i motivisano. Osim što želimo bodove, svaka utakmica na početku sezone za nas je prilika da napredujemo kao tim i da se uigravamo. Olimpija je ove sezone napravila dobru ekipu, stranci su pokazali da su pojačanja, ali ponavljam, želimo da sa tri pobede i dodatnim samopouzdanjem krenemo i u novu sezonu Evrolige - rekao je kapiten crveno-belih, Branko Lazić.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA