≫ 

BOŽE NEPRAVDE: Crnogorci kukaju što Bogdan Bogdanović ne igra za njih i nude ovu fotku

Malo poznat podatak iz karijere našeg košarkaša

  • 44

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović danas je evropska zvezda u velikom usponu, a mogao bi to da bude i u NBA dok čeka na svoju prvu sezonu u najjačoj ligi sveta. 

Košarkaški put sjajnog šutera je manje-više dobro opoznat, od Žitko Basketa do Partizana, preko Fenerbahčea i titule prvaka Evrope i uspeha sa reprezentacijom, došao je do NBA lige kao dosadašnjom krunom karijere.

Međutim, malo je poznato da se ovakav razvojni put možda ne bi desio Bogdanu, ali svakako bi bio uspešan, da je svojevremeno prihvatio poziv Košarkaškog saveza Crne Gore.

O tom za mnoge nepoznatom detalju pisala je u sredu crnogorska Antena.

Njihovu priču prenosimo u celosti.

Foto: AP/Tanjug

Šteta što dečak, levo na fotografiji (OVDE pogledajte fotografiju), nije zaigrao u dresu države kojoj je pripadao srcem. Dva prsta u obliku slova "L" nedvosmislno to potvrđuju.

A, mogao je.

Kad je Bogdanu Bogdanoviću bilo 16, dobio je poziv da zaigra za Crnu Goru. Pozvan je, tada, i njegov brat od tetke Miloš Ćuković.

Ćuković se odazvao, došao na pripreme, ali je lom ruke brzo okončao njegovu košarkašku karijeru. Sa velikim uspehom posvetio se taj beogradski Pivljanin studijama, završivši, kako saznajemo od njegovih prijatelja, prestižnu biznis akademiju u Londonu.

Bogdana je, po rečima jednog od aktera tih dešavanja, istaknuti stručnjak, poreklom iz Crne Gore, doveo iz KK Žitko u Partizan... ali uz uslov da prihvati poziv reprezentacije Srbije!

Ostalo je istorija... i jos jedna priča kako mala Crna Gora olako prepušta drugima velike igrače.

Dokad?

To je pitanje kojim treba da se pozabave baš sve sportske strukture u državi Crnoj Gori.

A, Bogdanu puno sreće u NBA. Zaslužio je i igrom i ponašanjem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan NBg

    11. oktobar 2017 | 12:58

    Ja za Crnu Goru ne bi igrao ni da sam rođen na Cetinju, nema tih para...

  • Ja sam

    11. oktobar 2017 | 12:46

    A sto mi ne kukamo za Doncicem i Dragicem? Zato sto nismo na nivou ljigavih crnogoraca

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    11. oktobar 2017 | 12:12

    Bogdanović je ponikao u ekipi KK Zvezdara, kasnije nastavio da igra u KK Žitko sa kojim je osvojio treće mesto na završnom turniru juniorske lige u sezoni 2009/10. (u tri utakmice postigao 99 poena i to protiv Partizana, Hemofarma i FMP-a). Godine 2010. je nastupao za ekipu FMP–a. Dok ga nije "oteo" drzavni projekat, kao i sve sto su "otimali".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA