≫ 

Poraz šampiona NBA lige! Hjuston je bolje rešetao nego Voriorsi, Durentov koš za pobedu poništen (VIDEO) (FOTO)

Mega uzbudljiv meč odigran je u Ouklendu

  • 2

Burno je krenulo u najjačoj ligi na svetu: tučom na treningu igrača Čikaga Bobija Portisa i Nikole Mirotića, jezivom povredom Gordona Hejvorda na debiju za Boston i kao vrhuncem večeri nabijene pomešanim emocijama - porazom šampiona Golden Stejta na svom terenu od Hjustona!

>>> HOROR početak NBA lige: Hejvord slomio nogu u petom minutu debija za Boston! (VIDEO) (FOTO)

Iako su za poluvreme primili čak 71 poen, Roketsi su u nastavku odigrali daleko kvalitetnije u odbrani i već na startu naneli poraz prvaku i prvom favoritu za tron i ove godine - 122:121!

Krajnji rezultat sam po sebi govori u prilog dramatičnog meča u Ouklendu.

Gosti iz Teksasa su poveli 44 sekunde pre kraja poenima Pi-Džej Takera sa linije slobodnih bacanja, Kari je potom izgubio loptu, Harden na drugoj strani promašio za tri poena, pa je Voriorsima ostalo 10 sekundi da organizuju napad za pobedu.

>>> SKANDAL U NBA: Mirotić se sukobio sa saigračem i završio u bolnici!

Lopta je išla na Stefa Karija koji je odapeo trojku, međutim nije bio precizan, ali nije tu bio kraj drame. Lopte se dokopao Livingston, proigrao Durenta koji je pogodio i izazvao erupciju oduševljenja u hali - ali samo za kratko!

Pregledom snimka sudije su ustanovile da je šut Durenta stigao u milisekundama posle isteka vremena, pa su poeni poništeni, a pobeda pripala gostima.

Foto: Tanjug/Ap

Najsrećniji u slavlju gostiju bio je predsednik Roketsa Tilman Fertita koji je burno slavio i grlio igrače za trijumf i prvo iznenađenje ove sezone.

Treba reći da je Golden Stejt čitavu poslednju deonicu odigrao bez Drejmonda Grina koji je izašao i više se nije vraćao na teren krajem trećeg perioda zbog povrede kolena. Do tada je bio impresivan: 9 poena, 11 skokova i čak 13 asistencija.

Na drugoj strani, ni novajlija u ekipi Hjustona Kris Pol nije izdržao do kraja takođe zbog povrede kolena, lakše doduše. Doskorašnji plejmejker Klipersa presedeo je poslednje minute utakmice koju je završio sa samo 4 poena, ali i 11 asistencija.

Najefikasniji kod gostiju bio je Džejms Harden sa 27 poena, a fenomenalan doprinos dali su igrači sa klupe: Mba Mute sa 14 poena, Taker sa 20 i četiri trojke i Gordon sa 24 iako je promašio svih šest šuteva za tri poena.

Gosti su inače profitirali na šutu van linije 7.25 metara: pogodili su 15 trojki.

Na drugoj strani briljirao je Nik Jang sa 23 poena i šest trojki iz sedam pokušaja i definitivno zasenio prve zvezde tima Karija i Durenta.

Kari se nije proslavio, ubacio je samo tri šuta za tri iz devet pokušaja, ukupno 22 poena. Durent je dodao 20, a Tompson 16 poena.

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    18. oktobar 2017 | 08:34

    ima jakih ekipa, steta za boston,sto se ovaj povredio

  • realno

    18. oktobar 2017 | 09:27

    Ono Haywordovo nijje bilo za moj želudac...Užas...Ali mislim da Golden State i dalje će igrati u 2. brzini dok u play-offu ubacuju ponovo u 5. i gaze kao prošle godine...16-1 (4-0, 4-0, 4-0, 4-1)...Imaju ekipu kao nekada da spojiš Isaiah Thomasa, Clyde Draxlera, Grant Hilla i Hakeem Olajuwona...Fali im samo biggest ever-MJ (ili sada LBJ)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA