≫ 

Zvezda srušila moćnu Barselonu: Ročesti i Bjelica održali čas košarke! (VIDEO)

Šampion ABA lige ostvario je fenomenalnu pobedu nad ekipom kojoj su projektovali odlazak na fajnal for

Foto: Telegraf

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu u Evroligi ove sezone.

Zvezda je srušila moćnu Barselonu sa 90:82 (24:13. 20:19, 18:25, 28:25) i nanela joj prvi poraz u sezoni (računajuči i špansku ligu)

Sada sledi paklena serija. Crveno beli već u nedelju igraju sa Cedevitom u Zagrebu, pa u utorak gostuju Himkiju u Moskvi, a onda u četvrtak čekaju Makabi u Beogradu.

Zvezda je oduvala Barselonu u skoku. Imala je 34 skoka od čega čak 10 ofanzivnih, naspram 3 Barselone.  Šut za tri poena bio je solidan 29% (9-31), a šut za dva poena 54,5% (24-44)

>>>ONA BAŠ VOLI ZVEZDU: Seksi Slavica dva sata ranije došla u Pionir (FOTO)

Prava drama je viđena u poslednjih tri minuta meča. Zvezda je imala 73:69, ali je Barselona uspela da preokrene i povede sa 79:80.

>>> Zvezda se poklonila legendi: Cveće za Navara i aplauz kakav samo retki dobijaju od Delija (VIDEO)

Na minut i po pre kraja Zvezda ima 84:82 i loptu u posedu a Ročesti donosi plus 4 (86:82). Zvezda je ponovo odbranila napad, ali je Feldin izgubio loptu.

>>> Prvi put u Pioniru pogašena svetla: Delije dočekale Barselonu sa "Fu*k you, Arsenal" (VIDEO)

Na 35 sekundi Tomić promašuje i Zveda kreće u pobednički napad.  Naravno, Barselona je pokušavala faulovima da ih poremeti, ali nije uspela.

Zvezda je bila bolja tokom cele utakmice i imala je često između 10 i 14 poena razlike 55:41, ali su pali u finišu i dozvolili da ih rival stigne.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj , Radičević 4, Lazić, Lazarević, Antić 10, Dobrić 9, Feldin 7, Janković 2, Ročesti 22 (7 as), Jovanović, Bjelica 23

BARSELONA: Serafin 16, Ribas 4, Presi 3, Hanga 10, Navaro 2, Uertel 14, Vezenkov 4, Kurucs, Oriola 8, Koponen 5, Tomić 10, Moerman 6.

Foto: ATAImages

Na kraju su Ročesti i Bjelica preuzeli odgovornost, a njih dvojica su odigrali i najbolje utakmicu. Bjelica je ubacio 23, a Ročesti 22 poena i 7 asistencija.

Bio je to pravi čas košarke ova dva igrača. Međutim, treba istaći da je ovo bila timska pobeda jer svaki igrač je dao doprinos trijumfu. Lesor je ubacio 13 poena uz 9 skokova, Pero Antić je dao 10 poena uz 9 skokova, ali mnogo bitnih poena kada se lomilo.

Dobrić je ubacio 9 koševa, ali njegove trojke su možda i prelomile da Barselona ne preokrene.

Sve u svemu timska igra Zvezde i velika Pobeda.

Foto: ATAImages

Odigrala je Zvezda fenomenalno prvo poluvreme, rastrčano, agresivno u odbrani o čemu pokazuje i broj primljenih poena 32.

Napadački su razbili Barsu igrom dva na dva i jedan na jedan gde je dominirao Bjelica igrom licem prema košu protiv sporijih igrača Barselone.

Šut je bio dosta dobar iako su na momente promašivali ceo obruč, ali kad je trebalo pogađali su Ročesti, Bjelica i Antić.

Vidi se da Zvezda mnogo bolje igra kada ima više dana odmora (protiv Budućnosti su igrali sa jednim danom odmora posle Evrolige i video se umor i tromost)

Foto: ATAImages

Ovoga puta imali su pet dana za pripremu i to su iskoristili. I dalje ostaje problem centra, to jest igre pod košem. Zvezda ima šutere i ima igrače koji mogu na prodor, ali nema kome da se spusti ko će da iskreira igru leđima.

U nastavku meča Zvezda je igrala takođe dobro, sa dosta dobrim šutem, napadom i kreacijama. Barselona je u dva navrata uspela da stigne na minus pet 62:57 i 73:69, ali se Zvezda dobro branila.

Foto: ATAImages

Ipak, snaga je padala pa su na kraju posustali o dozvolili rivali da se vrati u igru i povede 79:80. Ali, tada Ročesti i Bjelica preuzimaju odgovornost i uspevaju da prelome meč u korist Zvezde.

Ono što ne valje je da je Zvezda primila čak 50 poena u drugom poluvremenu i da je malo koncentrisanije igrala meč razlika bi bila ubedljivija.

Evroliga, 2. kolo

Petak

Crvena zvezda - Barselona 90:82

Himki - Žalgiris 85:77

Olimpijakos - Unikaha 80:75

Valensija - Anadolu Efes 78:71

Četvrtak

Makabi - Baskonija 74:68

Panatinaikos - Bamberg 93:83

Armani - Fenerbahče 86:92

Real Madrid - CSKA 82:69

Foto: Ivica Veselinov/ATAImages
Foto: Ivica Veselinov/ATAImages
Foto: Ivica Veselinov/ATAImages

a.

Foto: Ivica Veselinov/ATAImages

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    20. oktobar 2017 | 21:06

    Звезда се спрда, а са јсд се спрдају. Велика разлика, а тако слично.

  • Doktor

    20. oktobar 2017 | 21:08

    Rekoh posle Žalgirisa, ima ovde štofa. I ima.

  • Gogi

    20. oktobar 2017 | 21:07

    Bravo Zvezdo! Jos Danguba da se vrati i jurimo Top 8. Ajdeeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA