≫ 

Jokić "napao" trenera Vašingtona! Bizarna situacija zasenila partiju sezone srpskog košarkaša (VIDEO) (FOTO)

Nesvakidašnji momenat na tajm-autu utakmice direktno uticao na poraz Nagetsa za koje je srpski centar upisao 29 poena, 9 skokova i 5 asistencija

  • 15

Jokićeva partija sezone je, nažalost, ostala u senci krajnje neobičnog incidenta zbog kojeg je srpski košarkaš sankcionisan tehničkom greškom u samoj završnici utakmice sa Vašingtonom.

Vizardsi su pobedili u Koloradu 109:104, ali pitanje je da li bi epilog bio takav da se nije desio "nasrtaj" Nikole Jokića na trenera gostiju Skota Bruksa!

Naime, Bruks je zvao tajm-aut odmah pošto je Marej poentirao i smanjio prednost gostiju na 104:102 pola minuta pre kraja. Dok su se igrači oba tima kretali ka klupama, u prolazu je došlo do kontakta trenera Vašingtona i Jokića, koji su sudije, nakon pregledanog snimka i galame Bruksa, okarakterisali kao nesportski potez našeg igrača iako je bilo očigledno da je trener Vizarda teatralno odreagovao?!

Jokić i kompletna hala bili su u neverici, jer bio je to momenat koji je dodatno udaljio ekipu od preokreta i umanjio joj šansu za pobedom.

Bil je iskoristio bacanje zbog tehničke 32 sekunde pre kraja, potom je i polaganjem završio solo akciju i praktično overio pobedu ekipe iz prestonice.

Jokić je utakmicu završio sa najboljim učinkom od otvaranja sezone: 29 poena uz sjajne procente šuta (3/3 za tri, 6/11 za dva, 8/8 za jedan), 9 skokova i 5 asistencija, ali će njegova vanserijska partija ipak ostati u senci bizarnog poteza i preoštre sudijske odluke da ga sankcionišu zbog kontakta sa protivničkim trenerom, što mu se verovatno nikada ranije u karijeri nije desilo.

- Ne znam šta da kažem - bili su prvi utisci Jokića posle meča o situaciji koja ga je obeležila.

Na pitanje novinara da li je namerno zakačio Bruksa, srpski centar je opisao situaciju.

- Postigli smo poene, ja sam pogledao ka sudiji jer sam očekivao da sude faul na meni. Usput sam digao glavu da pogledam rezultat i tada sam naleteo na trenera (Bruksa). On je mene gurnuo. to je sve, zaista ne znam šta bih rekao.

Srpski centar je inače prekinuo košgeterski post iz prethodne utakmice koju je završio bez poena, odigrao je sjajan meč protiv odličnog Vašingtona, međutim zbog situacije koja se zaista retko viđa ostao je bez nagrade u vidu trijumfa.

Pogledajte i sami se uverite da li je Jokić namerno potkačio trenera Vašingtona.

Foto: Tanjug/Ap

U poraženom sastavu, uz Jokića, istakli su se Milsap sa 17 i Mudiej sa 15 poena, dok su Vašington predvodili Bil sa 20, Vol sa 19 i Porter sa 17 poena.

Bio je ovo drugi poraz Nagetda ove sezone, a Vizardsima treća pobeda u isto toliko utakmica.

Rezultati

Detroit - Filadelfija 86:97

Majami - Atlanta 104:93

Hjuston - Memfis 90:98

Milvoki - Šarlot 103:94

Dalas - Golden stejt 103:133

San Antonio - Toronto 101:97

Denver - Vašington 104:109

Finiks - Sakramento 117:115

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maximus

    24. oktobar 2017 | 11:26

    Jel ovo kraj utakmice ili sta??? Sta ce trener na terenu ????

  • Neki

    24. oktobar 2017 | 08:56

    Ovo se vidi da je Jokic namerno naletio na trenera , vidi se iz aviona, tl mu nije trebalo....

  • Шах мат

    24. oktobar 2017 | 08:48

    Шта ће тренер на терену?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA