Zvezda ga čeka, on blista u Americi: Srpski centar kandidat za "Džabarov" trofej

Dušan Ristić briljira u dresu Arizone

  • 7

Srpski košarkaš Dušan Ristić, koji brani boje Univerziteta Arizona, kandidovan je za nagradu "Karim Abdul Džabar" koja se dodeljuje najboljim centrima u ligi.

Ova nagrada ustavnovljena je pre dve godine, a pored igrača na poziciji "petice" proglašavaju se i najbolji u kategoriji plejmejkera, beka, krila i krilnog centra, a trofeji u tim kategorijama takođe nose imena slavnih NBA igrača, Boba Kuzija, Džerija Vesta, Džulijusa Irvinga i Karla Melouna.

>>> Ako ne prođem u NBA, vraćam se u Zvezdu! Jasna poruka bivšeg juniora crveno - belih! (VIDEO)

>>> Ristiću, da li me zezaš?! Kakva akcija i asistencija Srbina u Americi! (VIDEO)

Procedura je takva da će grupa kandidata biti prepolovljena u februaru, a onda će petorica koja prođu filter biti predstavljena lično Džabaru i odboru Kuće slavnih koji će doneti odluku.

Proglašenje najboljih zakazano je za 6. april u Los Anđelesu.

Ristić je, podsetimo, pre tri godine napustio Crvenu zvezdu i otisnuo se "preko bare" gde pruža zapažene partije.

Ristiću je ovo najverovatnije poslednja NCAA sezona,  posle koje će se prijaviti za draft, a ukoliko ne uspe u NBA - njegova prva želja je da se vrati u Zvezdu, kako je sam nedavno naglasio u jednom intervjuu.

Pored Ristića, u konkurenciji za "Džabarovu"nagradu su i:  Ostin Vili (Oburn), Kingsli Okoroh (Kalifornija), Tako Fol (Centralna Florida), Markis Bolden (Djuk), Džon Egbunu (Florida), Džesi Goven (Džordžtaun), Ben Lemers (Džordžija tek), Nik Ričards (Kentaki), Omer Jurtseven (Severna Karlonia Stejt), Jasak Has (Perdju), Džok Lendejl (Sent Meris), Ejndžel Delgado (Seton Hol), Majkl Hamfri (Stenford), Vladimir Brodzjanski (TCU), Mohamed Bamba (Teksas), Tajler Dejvis (Teksas AM), Tomas Velš (UCLA), Šimezije Metu (Južna Kalifornija), Itan Hep (Viskonsin).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKO

    24. oktobar 2017 | 23:00

    Ovakav igrač Zvezdi jednostavno nije potreban. Ne govorim o poziciji, već o konkretnom igraču. Pogledajte kako izgledaju ekipe u EL. Pre svega fizikalije igrača moraju biti na znanto višem nivou. Pre svega visina i uopšte telo igraju veoma važnu ulogu u tome kako će centar popunjavati reket. Kad vidiš peticu koja u reketu deluje tako da oko njega mogu da stanu svi ostali, to odmah nije to. Zato je Kuzmić cenjen igrač. Prosto njegovo telo mu omogućava da dobro gradi koš i pokupi ogroman broj lopti i to ne sao u napadu. Kada se pozicionira ispod koša gotovo ga je nemoguće izgurati. Dakle, Zvezdi treba takav tip centra, gotovo da je nebitno kakav je u fazi napada, osim naravno podrazumevanih elementarnih stvari. Hoću da kažem nije neophodno da tovari po 20 poena, ali je jako važno da pohvata lopte koje protivnik promaši i po koju u napadu.

  • Фамилија

    24. oktobar 2017 | 12:45

    Бољи је Тавамба

  • Miloje Bubanja

    24. oktobar 2017 | 12:05

    imam amera prijatelja,sad smo i na fejsu prijatelju,poznajemo se iz jedne multiplayer igrice,u kojoj je bio chat za sve,pa eto i skoro mi je pricao o ovom momku,on prati te lige mladjih kategorija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA