ČOVIĆ: Naše komšije su pustile bajatu vest o finansijskom izveštaju

Prvi čovek crveno-belih održao (ne)očekivani brifing sa novinarima

  • 56

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da su knjigovodjstvo i finansijski izveštaji kluba apsolutno tačni, a da finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama "bajata vest", koju su pustile, kako je rekao "naše komšije".

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavila se informacija da se u finansijskom izveštaju za 2016. godinu navodi da je košarkaški klub Crvena zvezda poslovao sa gubitkom od 379.160.669,41 dinara.

- To je vest koja je bajata i koju su pustile naše komšije. Komšije se očigledno bave interesantnim stvarima. Ništa u Zvezdi nije bilo sakriveno, to pokazuje kroz koji proces klub prolazi od 2011. godine. Naše rukovodstvo i finansijski izveštaji su apsolutno tačni i moraju da budu potvrdjeni od naše revizije i od Evroligine revizije, koja vam neće oprostiti. Nisu to vremena nekadašnje Evrolige, kada ste mogli da zabašurite karte i da pravdate mnoga sredstva sredstvima iz ljubavi - rekao je Čović novinarima u Beogradu.

On se osvrnuo i na finansijski izveštaj Partizana.

- Video sam ovu drugu, naša odluka je crveno-bela, a njihova crno-bela. Nije mi jasno da neko prikazuje gubitak od 39 miliona a da samo bivšem treneru duguje 600.000 evra, kad te stvari pomnožim... Ne bih se bavio time, to je bajata i zlonamerna informacija - naveo je Čović.

Foto: ATAImages

Govorilo se i o odlaksu Marka Kešelja i dolasku nekog pojačanja.

- Kešelj uredno trenira, a da li će igrati svaku utakmicu - verovatno neće. Koliko znam pravila nisu promenjena, 12 igrača se skida, trojica mogu da izostanu. Samo bih voleo da mi ne izostaju trojica igrača, među kojima su povređeni, kao što se to dešava Nemanji Dangubiću. Na treneru je da od utakmice do utakmice određuje kojih 12 igrača se skida, kao i koliku će ko minutažu da ima na svakoj utakmici. To je njegov posao - rekao je Čović i nastavio:

- Ovaj tim je napregnut finansijskim momentom. To kažem povodom svih onih priča da je Zvezda državni projekat. Kad kažem 'napregnut' mislim na troškove sadašnje i u ovoj sezoni treba ozbiljno da se oznojimo kako bismo obezbedili sredstva. Tim nikada nije zatvoren, pogotovo kada imate mogućnost da imate roster od 20 igrača. Dosad je popunjeno 15... Polako, nigde ne žurimo.

- Ja znam da bi navijači voleli da vide ovog ili onog. A onda treba da pitate te što komentarišu - jeste li kupili kartu? To nikada nisu radili. Ja nisam nezadovoljan ni navijačima, ni publikom. Zvezda puni tribine, idemo dalje i važno je da nas razumeju oni koji su iskreno vezani za Crvenu zvezdu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanovac

    25. oktobar 2017 | 22:03

    Ovaj gospodin u pokušaju pre nego što krene sledeći put da pokušava da se pravi pametan, a pritom je samo nečovečan i iskompleksiran, mora da nauči da smo mi nekad bili komšije, a da to već 8 godina nismo iz prostog razloga što je Zvezda ugašena. Takođe mora da zna da se mi uopšte ne bavimo FMP-om 2, ali zato on i novopečeni panteri ne vade Partizan iz usta i vise na našim vestima. Opet kompleksi. Još treba da zna da smo mi bili evropski šampioni sa samo jednom odigranom utakmicom kod kuće, 5 puta manjim budžetom od FMP-a 2 i sa isključivo domaćim igračima. I na kraju, treba da zna da polako državni projekat počinje da puca, što je očigledno po njegovim sve češćim izlivima nervoze i pokušaja da unizi JSD i KK Partizan. Jedan mali iskompleksirani čovečuljak koji će jednog dana završiti tamo gde mu je odavno mesto. Svi znamo gde.

  • M

    25. oktobar 2017 | 21:42

    Koliko je ovaj čovek opterećen PARTIZANOM da je to neverovatno,ali ga razumem kompleks niže vrednosti je večan a i godine ponižavanja od Partizana i Duleta je ostavio dubok trag!!

  • Tito,Krcun,Komar,Medaric,Nusref,Robert,Refik..

    26. oktobar 2017 | 06:05

    Pocela saopstenja posle cetiri poraza...opet mu Partizan kriv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA