≫ 

Muta Nikolić oduševljen Amerikancem: On je tihi ubica

Trener crbo-belih iznenađen lakom pobedom u Zagrebu

  • 14

Evrokup, ABA liga, svejedno je. Partizan je ušao u seriju pobeda, iz meča u meč deluje sve bolje i bolje, što je, uostalom, i najavio Miroslav Nikolić u povoju sezone kada baš i nije sve funkcionisalo najsjajnije.

Ali, sada je to već druga priča...

Crno-beli su bili više nego sigurni u Zagrebu gde su upisali novu, petu pobed zaredom računajući i Evrokup, i sa mnogo osamopouzdanja ulaze u nastavak sezone - konkretno u dva naredna duela, protiv Limoža i Zvezde.

>>> Partizan pregazio Cibonu u Zagrebu i spremio se za Zvezdu! (FOTO)

Nikolić je imao mnogo razloga da bude zadovoljan posle duela u prestonici Hrvatske.

- Znali smo da je ovo vruć teren. Cibona je institucija i svakome je drago da igra ovde, a posebno da dobije utakmicu - počeo je popularni Muta, a onda priznao:

- Iznenadio sam se koliko smo lako dobili utakmicu. Očekivao sam mnogo jači otpor i drugačiju Cibonu. Moji momci su prvi put odigrali malo angažovanije u odbrani. Imamo problema sa defanzivom, ali ima ih i Cibona. Kao i sve ekipe sa centralnim pikom. Nama sada ide malo bolje. Želim da igram mnogo kontranapada i sekundarnih kontri. To je trend, pa ko je sposoban za to…

Za Partizan je debitovao centar Samardo Samjuels i to sjajno: upisao je 16 poena i 7 skokova!

- Malo smo manje dali poena jer smo doveli novog igrača koji je malo sporiji, nema još snage, ali, odigrao je svoju rolu odlično. Zadovoljan sam igračima i pobedom. Bilo bi još interesantnije da je tu bio i Miler koji drži tempo.

Nikolić je prokomentarisao još jednu impresivnu partiju Najdžela Vilijamsa - Gosa koji je meč završio sa 20 poena i 13 asistencija.

- On je miran igrač, tihi ubica. Ovaj drugi, Miler, eksplozivan je, brz, drži tempo. Nekada ih koristim i u paru. Kada su teže utakmice, u Evropi, onda rade zajedno, pa je jači prenos lopte, odmorniji smo, imamo bolji šut. Oni razigravaju mlađe koji nikada nisu igrali ABA ligu, njih čak osmorica. Sada nisam koristio Pecarskog, a malog Tadića jesam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • (Dzon)3

    27. oktobar 2017 | 21:00

    Ove gosine smo pogodili sa AMERIMA,i to je već pila ekipe,plus ovi klinci. Ovo je top ekipa. Napred CRNO BELI!!!

  • SERGIJE

    27. oktobar 2017 | 22:12

    Samuelsion treba da podigne fizicku spremu za 30% i biće monstrum

  • bmx

    27. oktobar 2017 | 21:53

    Pogodili smo sa Milerom i Vilijamsom ,samo da Semjuels ne ide ispod ovoga od večeras i imamo korektan tim ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA