Dolaze Jović, Mačvan, Birčević, Raduljica... Srbija sa jakim timom u kvalifikacijama za Mundobasket!

Većina igrača sa Eurobasketa će se odazvati pozivu za kvalifikacije

  • 7

Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije Jovica Antonić rekao je da će selektor Aleksandar Ðorđević 6. novembra saopštiti spisak 24 igrača za utakmice protiv Austrije i Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da će na njemu biti i oni koji igraju Evroligu.

>>> Nedoumice Nedovića, Milosavljevića i Muslija: Kako u četvrtak igrati u Evroligi, a sutradan za reprezentaciju? Klubovi nas plaćaju

- Stefan Jović i Milan Mačvan su sigurni, Stefan Birčević takođe, iz Kine dolazi Miroslav Raduljica. Selektor je u kontaktu sa svim igračima, kakvo će biti rešenje, ne znam, oni nemaju dilemu, ali klubovi odlučuju - izjavio je Antonić na konferenciji za medije u Kući košarke.

Paradoksalna situacija nastala je zbog sukoba na relaciji FIBA- Evroliga, a prvi čovek Saveza Predrag Danilović ističe da moraju da budu spremni za "kvalifikacione prozore".

- Reprezentacija ima rezultate i zaslužuje podršku svih nas. Pozivam navijače da dođu, da ispune dvoranu, verujem da ćemo igrati u najjačem mogućem sastavu i da ćemo startovati pobedama protiv Austrije i Gruzije", rekao je Danilović.

Srbija 24. novembra u dvorani Aleksandar Nikolić dočekuje Austriju, a tri dana kasnije, na istom mestu, gostuje Gruzija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA