≫ 

Partizan poklekao u poslednjoj četvrtini: Crno-beli poraženi od Limoža pred večiti derbi!

Crno-beli sada imaju skor 1-3 u Evrokupu

Košarkaši Partizana nisu uspeli da slave na teškom gostovanju u Francuskoj, gde su izgubili od Limoža rezultatom 92:83 (22:18, 25:23, 24:27, 21:15) u 4. kolu Evrokupa.

Loše šutersko veče (svega tri trojke iz 16 pokušaja), mali broj skokova i generalno loša odbrana doprineli su da crno-beli i konačno popuste u četvrtoj deonici, kada se Limož domogao dvocifrene prednosti. Crno-belima su falili i Novica Veličković (kuk) i Samardo Semjels (viza).

Najbolji u redovima crno-belih bili su, očekivano, Patrik Miller sa 17 poena, dok su Vilijams-Gos i Vanja Marinković ubacili po 14 poena, a Gavrilović 10. Do pobede je domaće vodio Butej sa 21 poenom, pratio je Žaite sa 18 poena i Konklin sa 11.

Partizan sada ima skor 1-3, a Limož 2-2.

LIMOŽ: Ingliš, Bazile, Konklin 11, Žaite 18, Hejs 9, Morensi 8, Gibson 12, Karter 4, Hauvard 9, Ebo, Cerbo 0, Butej 21.

PARTIZAN: Miler 17 (5 as), Vilijams-Gos 14 (8 as), Tadić, Aranitović 0, Marinković 14 (dve trojke), Pecarski 4, Gavrilović 10 (jedna trojka), Andrić 0, Čakarević 9, Stevanović 7, Šalić 8.

Foto: Vladimir Milovanović

Posle prvog koša Gosa sa distance, bolje je zaigrao domaćin, namestitli su ruku za šut i brzo poveli 7:2. Partizan je vezao nekoliko promašaja, preko Pecarskog, uz to su igrači Limoža dobro udvajali i postavljali odbranu.

Butej i Žaite su potom najavili da su dobro raspoloženi, preko njih su domaći poveli 16:8, a Partizan je u tom početnom periodu pogađao uglavnom iz reketa i pozicija pod samim košem. Tako je uspevao i da drži priključak, ali je dozovoljavao da Limož do kraja relizuje svaku zamišljenu akciju. Mora mnogo bolje defanzivno da odgovori Partizan.

U narednoj, znatno bržoj drugoj četvrtini, uspeo je Partizan da izjednači uz dobru rolu Milera, ali je u završnici dozvolio ponovo lake poene protivniku.

Foto: abaliga.com/Mornar/MEDIA Pro

Taman kad su prišli crno-beli, Limož pravi seriju za 33:26, ali posle jednog promašaja išla je brza kontra Milera za 2+1- Sreća je bila na strani crno-belih posle novog promašaja protivnika, pa je Gavrilović lepom solo akcijom doneo izjednačenje na dva minuta do kraja poluvremena - 39:39. Pozvali su domaći tajm-aut, ali su potom Žaite i Butej vratili prednost na +7 na poluvremenu.

Dosta bolje je sve izgledalo u trećoj deonici, u kojoj se posebno lepo raspucao Vanja Marinković, pogodio je dalekometnu trojku u važnom momentu. Posle penala Čakarevića, Partizan je konačno poveo 63:61. Ali onda dozvoljava protivniku seriju od 8:0. Pogodio je Marinković važnu trojku, a uz bravure Milera, crno-beli kaskali su dva poena pred poslednju deonicu.

Na kraju je Limož uspeo da potpuno preuzme konce, preko Koklina koji je toliko lagano davao koševe, dok nije zaradio i petu ličnu... Uz Gibsona koji pogađa trojku, domaći stižu do +12 i prelamaju pitanje pobednika.

Crno-bele u ponedeljak očekuje večiti derbi sa Crvenom zvezdom, a u narednom kolu Evrokupa 8. novembra dočekuju Lokomotivu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    1. novembar 2017 | 01:54

    Nekom na dresu TESLA, a nekom IDEA. Napred Partizane! 🏆

  • 🏆PARTIZAN🏆

    1. novembar 2017 | 00:22

    Neko prvak Evrope, a neko prvak top9 faze. Ahahaaa...

  • Dax B.Kosa

    1. novembar 2017 | 00:16

    Neko 🏆 Evrope, a neko 🍄 Zeleznika. Nekom na dresu TESLA, a nekom IDEA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA