Zvezda je uvek dobijala prvi derbi poslednjih godina, a da li će tako biti i sada ili nas čeka najneizvesniji duel? (VIDEO)

Večiti basket rivali sastaju se u ponedeljak 21 sat u prvom derbiju sezone

  • 20

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaju se u ponedeljak (21.00 Arena sport) u prvom derbiju sezone i to u 7. kolu ABA lige.

>>> Uvertira za derbi: Juniori Partizana na +14, Pecarski dominirao protiv Zvezde!

Osim prestiža, utakmica je bitna i za ostanak u vrhu tabele regionalnog takmičenja.

Oba kluba imaju skor 4-2 i nalaze se na 4. i 5. mestu tabele iza Budućnosti, Cedevite i FMP-a. Nema sumnje da će ovo biti najneizvesniji derbi u proteklih nekoliko godina.

Zvezda igra Evroligu, ima dobar tim, ali i Partizan je sklopio dobru ekipu što je pokazao pobedom u Bilbau  u Evrokupu, kao i pobedama u Aba ligi.

U prethodne četiri sezone Zveza je dobila tri derbija na početku sezone (83:72 - 2016), (92:77 - 2015), (63:57 -2014), (84:76 -2013) prilično lako i ubedljivo. Od ta četiri Partizan je samo 2013 osvajao titulu prvaka Aba i KLS lige, dok je Zvezda dominantna tri sezone.

Međutim, u poslednje dve sezone Partizan je pobeđivao u finišu ABA liga, mada to nije imala značaja za rezultat Zvezde jer je bila ubedljivo prva.

Ipak, deluje da će ove sezone biti mnogo neizvesnije. Teško je reći gde bi mogla da bude prevaga jednog tima. Zvezda je možda malo jača na spoljnim linijama sa Ročestijem i Feldinom, mada Miler i Vilijams Gos igraju fenomenalno.

Partizan ima korpulentnog centra Semjuelsa, koga realno nema ko da brani u Zvezdi, dok sa druge strane on ne može da čuva Antića, Lesora i Bjelicu koji mogu da mu se izvlače s polja i da šutiraju ili da ga obilaze.

Evo šta kažu košarkaši Zvezde

Partizan na krilnom centru ima snažnog Gavrilovića, ali i kapitena Veličkovića koji uvek igra dobro protiv Zvezde, a pokazao je u Bilbau koliko zna. Velika borba će se voditi u odbrani i ko će bolje odbraniti pik en rol.

Košarkaši Partzana respektuju rivala, ali veruju da imaju šanse za pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolax

    6. novembar 2017 | 01:15

    Gazi Partizane male fmp-ovce!

  • gazi mutanta

    6. novembar 2017 | 08:18

    Vidljiv je strah kod zvezde..sva stampa im pokusva pomoci kako bi se donekle opravdala neopravdana ulaganja u klub bez perpekstive.Bacanje narodnih para se nastavlja a rezultata nema.Zvezdu gazi ko stigne , jasno igraci osrednej kvalitete i uglavnom pranje love..Realno Partizan je jaci za 10 ak koseva i ocekivati je da ce i zvszda veceras popiti stotku i da ce rezultat bit na strani Partizana za nekih 14 koseva razlike..

  • BEOGRAD

    6. novembar 2017 | 00:34

    Zvezda je dobijala i one poslednje...doduše u ono vreme kada se i partizan borio za trofeje.Danas je došlo takvo vreme da partizan ne može čak ni vicešampion da bude.Ali ove godine imaju priliku da nadmaše Fmp i Megu u borbi za drugo mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA