≫ 

Čović otkrio koliki je Zvezdin budžet, istinu o Zagorcu i zagrmeo zbog Alimpijevića: Neće kafana da mi smenjuje trenera! (VIDEO)

Predsednik crveno-belih vanredno se obratio javnosti pred meč protiv CSKA u kome je pružio podršku stručnom štabu i igračima

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević i predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović održali su konferenciju za novinare, a naše kamere bile su na licu mesta i omogućile su vam da uživo da gledate njihovo obraćanje pred duel protiv CSKA iz Moskve, koji je na programu u sredu od 19.00.

Nebojša Čović je stao u zaštitu trenera Zvezde i kritikovao pojedine medije i novinare, za koje je iskoristio i naziv botovi, rekavši da veštački pokušavaju da naprave tenziju i navodno slabije interesovanje navijača Zvezde za košarkaški klub.

- Šta to znači navijači nemaju poverenja? U šta nemaju poverenje? Oćete da se vratimo u 2011? Treba da razmestimo navijače od botova, skotova...

- Rekao sam pred početak sezone da ulazimo u novi ciklus sa novim stručnim štabom i timom. Jel mislite da je neko neznalica da ne zna da bi bilo dobro da zadržimo tim? Naravno da bi bilo dobro. Ali ko je mogao da nam da 2.5 miliona evra?

Foto: Telegraf

- Crvena zvezda ima jasan sistem svog poslovanja, a ko će doći i kakvu ćemo posetu imati videćemo... Videli smo i na utakmicama protiv Barselone i Makabija da li ih ima, a ni na jednoj utakmici Evrolige se ovakva Zvezda nije obrukala.

- Daću vam primer tog CSKA. Oni danas završavaju trening, dolaze privatnim avionom u Beograd, lagano se odmore, zatim kako god da prođu ovde vraćaju se u Moskvu, a mi čekamo satima po aerodromima, vraćamo se posle ponoći, pa onda sutradam odmah igramo utakmice.

- Da ne pričamo o poređenjima o budžetu. Kao da su neki mediji željni toga da se piše loše o Zvezdi. Mislim da ima više razloga za ekskluzivitet sa jednim drugim klubom nego sa Zvezdom, jer je Zvezda skoro sve objavila.

OVE GODINE SMO PRODALI VIŠE KARATA ZA BAMBERG NEGO PROŠLE

Foto: ATA Images

- Poredim recimo cifre sa Bambergom. Prošle godine smo prodali 2.208 karata, igrali smo u Pioniru. Ove godine smo prodali 3.200. Igrali smo u Areni. Ne treba fakultet da se vidi da u velikoj hali kao što je Arena 3.200 ispada manje nego 2.200 u Pioniru.

- Nikada se nismo zamajavali pričama da bi Fajnal for bio realan, ali voleli bismo, a voleli bismo i da imamo podršku da dođemo do toga. Iz toga možete da zaključite da li smo državni projekat kao neki drugi klub.

PROŠLE SEZONE SMO PRODALI 102.617 DNEVNIH KARATA U EVROLIGI

Foto: ATA Images

- Zvezda je prošle godine  prodala 102.617 dnevnih karata, a imali smo 3.100 sezonskih. U Pioniru smo prodavali 3.300 karata prosečno, a u Areni ukupno 76.120, prosečno oko 10.000 dnevnih karata.

- Ako neko želi da napravi neku konstrukciju nezadovoljstva i pritiska, neće mi ga majci postavljati ni trenere ni igrače! Kad bude u upravi može! Dotle neće! Niti kroz kafiće, Strahinjića bana, abrove, menadžerisanje... bar ne dok je ova uprava na čelu kluba. Budite sigurni da nećemo Zvezdu ostaviti onakvu kakva je bila kada smo je preuzeli.

Ako je neko zamišljao da Zvezda treba stalno da pravi rekorde... pa nećemo da pravimo. Naša misija nije samo sezona 17/18, već kada kažemo ciklus mislimo na četiri naredne godine.

Sadašnji trener ima problem da je upao u cipele prethodnog stručnog štaba, a u koje je cipele upao prethodni stručni štab - u cipele Svetislava Pešića u prvoj sezoni sa poznatim rezultatima.

NISMO HTELI ZAGORCA OVE SEZONE

Printskrin: Youtube

- Što se tiče Zagorca - nismo se ni interesovali za njega. Ove sezone nismo. Možda to vama izgleda smešno, ali to je istina. One sezone pre nego što je trebalo da ode u Ameriku jesmo i mislim da smo tada bili u pravu, da je ostao u Zvezdi sigurno bi više napredovao. Mi nemamo mogućnost da damo igraču ugovor 2.200 000 evra i da onda katujemo igrača i damo mu tolike pare.

- Da nema novca, sigurno nema novca, ali ćemo se snalaziti i boriti, ali ćemo nositi dresove bez kratkih i dugih rukava - istakao je Čović.

POJAČANJA:

- To je posao stručnog štaba, ali još jednu stvar moram da naglasim. Ne gledaje Zvezdu samo kroz prošlu sezonu. Naši ciljevi su jasni, i moramo da razmišljamo i o narednim sezonama, ne samo o ovoj. Od domaćih igrača, koncepcija je bila da dovedemo što više domaćih, a nisam video da smo mogli neke druge igrače da dovedemo, a da su bolji od ovih koji su došli u Zvezdu.

PITANJA NOVINARA:

Foto: ATA Images

Da li se Zvezdi isplati sa finansijske strane da igra mečeve u Areni kada se zna koliki su njeni troškovi, kada poseta bude kao na meču protiv Bamberga?

- Protiv Bamberga nije bila loša poseta, neki se nerviraju na to, kažu sramota je. Sutra nam se preklapa sa utakmicom na Marakani protiv Borca iz Čačka. Mnogi navijači Zvezde čekaju dugo neki uspeh kluba u fudbalu. Znam dobro koji je sport bitniji navijačima, a to je fudbal.

- Zvezda mora da igra u Areni ove sezone, a to je organizacija Fajnal fora, kada se preklopi neki događaj koji se održava u Areni nećemo igrati u Areni, ali već unapred znamo te termine, ali potpuno ste u pravu što se ekonomske strane tiče.

ZVEZDIN BUDEŽET NE PRELAZI 3.3 MILIONA EVRA

- Zvezdin budžet ne prelazi 3.300 000 evra. Onaj Šved sam prelazi naš budžet! Veoma sam zadovoljan kako stručni štab Crvene zvezde radi. Pozdravljam sve što je prethodni stručni štab uradio, ali stručni štabovi se menjaju, jednog dana će i ova uprava da ode. Ali nikada nam neće kroz kafanu menjati trenere, niti ćemo dozvoliti da nam skidaju koševe - rekao je predsednik Zvezde.

Pogledajte čitavo njegovo obraćanje:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    14. novembar 2017 | 14:42

    Drzava vam je oprostila 18 000 000 EVRA DUGA i ovaj onda govori "nismo mi drzavni projekat kao neki drugi". Bolesno i bezobrazno!

  • Soic

    14. novembar 2017 | 16:14

    Bravo .nek si im rekao.niko ne moze da zabrani fmpu kako da se zove

  • Gemathegreat

    14. novembar 2017 | 16:24

    Tolike igtace si prodao, imao punu Arenu 2 godine, nista nisi kupio, a GDE SU PARE ??? Vise me Arena videti nece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA