≫ 

Derik Rouz odigrao poslednji meč? Bivši MVP lige se povukao u ilegalu, čeka se odluka o završetku karijere!

Povredama osakaćeni igrač Klivlenda ozbiljno razmišlja da se povuče

  • 2

Bio je najeksplozivniji plej NBA lige, bio je MVP, nebo je bilo granica za Derika Rouza, ali su mu povrede skinule osmeh sa lica i nepovratno uništile veliku karijeru.

Rouz je trenutno van ekipe Klivlenda zbog istegnuća levog skočnog zgloba, ne trenira, ali ono što zabrinjava, ne komunicira ni sa najbližima.

Povukao se u ilegalu, a upućeni kažu da se odlučio na takav potez jer ozbiljno razmišlja da proglasi kraj karijere!

Košarkaš koji je letos pojačao Kavse iz Niksa, propustio je 11 od 18 utakmica, od toga sedam poslednjih i nema naznaka kaad bi mogao da se vrati, a poslednje inofrmacije naginju ka tome da se možda više nikad profesionalno neće vraćati igri kroz koju je stekao slavu, ali i mnogo bola.

Baš zbog učestalih povreda, koje su ga kao senka pratile još u Čikagu, Rouz je blizu odluke da se "penzioniše".

Jednostavno, ne može više da podnese vreme provedeno van parketa zbog ove ili one povrede koje ga konstatno izbacuju iz koloseka. Konkretno, od prve operacije ukrštenih ligamenata 2012. godine pred početak plej-ofa, Rouz je odigrao tek 237 od mogućih 412 utakmica regularnog dela sezone.

Trener Kavsa Tajron Lu je samo rekao da Rouz nije u timu iz privatnih razloga, pa su mediji već počeli da spekulišu, pozivajući se na izvore bliskim igraču, da trenutno preisputuje karijeru, odnosno prekid iste.

- Nemam odgovor kada će se vratiti - poručio je Lu novinarima.

- Znate, želim da mu dam vremena, kao što rekoh, to je njegova privatna stvar. Sve što želim reći je da ima punu podršku saigrača, trenera i kluba kakav god ishod bio. Želim mu sve najbolje, i očekujemo ga nazad.

Rouz je prethodne nedelje završio sa zaštitnom čizmom na bolnom zglobu koji je u međuvremenu skinuo, međutim iako je fizički bol splasnuo, u njegovoj glavi je trenutno veći lom i pitanje: da li nastaviti dalje?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • basketas

    25. novembar 2017 | 19:58

    Steta...da ga povrede nisu pratile ko zna u kakvim bi sve magijama uzivali gledajuci ga...

  • Miloje Bubanja

    25. novembar 2017 | 19:55

    ako odustane, klivlend moze da se priprema za sledecu sezonu,vec na pocetku ove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA