Da li se u Madridu nastavljaju Zvezdine evroligaške muke ili sledi preporod?

Crveno-beli idu na noge velikom favoritu sa samo jednim pitanjem: kako protiv Dončića?

  • 30

Pogled na evroligašku tabelu posle devet kola nije prijatan navijačima Zvezde, dve pobede i sedam poraza bilans su ekipe Dušana Alimpijevića, a sledi Real. Mnogi su već upisali novu recku u rubrici "porazi", ali crveno-beli ne idu u Španiju sa belom zastavom...

>>> Zvezdina poseta u Evroligi nije kao pre: Ispred crveno-belih čak šest klubova

Dobra stvar za srpskog i ABA šampiona je što je imao vremena da "napuni baterije" usled FIBA ""prozora", pa na noge mšpanskom velikanu putuje spreman i naoštren da se "isprsi" višestrukom evropskom prvaku.

Za Alimpijevića je najvažnija činjenica da su mu svi igrači zdravi za borbu protiv "teškaša".

- Utakmica sa Realom treba da nam posluži kao pokazatelj da nastavimo sa napornim radom i da se vidi napredak iz prethodne dve utakmice, u odnosu na viđeno i loše mečeve protiv CSKA i Olimpijakosa. Takođe očekujem da mladi igrači nastave da napreduju i imaju još značajnije uloge.

Posle Reala, Zvezdu očekuju mečevi iz kategorije onih koji se "mogu i moraju dobiti".

- Stiže nam novi mini ciklus u kome nakon Reala, slede Igokea, pa EFES i Cibona u Zagrebu. Prvi put od avgusta i okupljanja smo imali dovoljno vremena da se osvežimo i dobro treniramo što nam je bilo potrebno. Što se tiče Reala, oni imaju svojih problema sa povredama igrača, Ljulja, Ajona, Kuzmića i Rendolfa, ali Real je uvek Real. Brzo su reagovali i doveli Tavaresa, njihove ambicije se ne menjaju, i očekujem Real u najboljem izdanju.

Foto: ATA Images

Utakmica u dvorani „Wizink Centar" igra se u petak od 21 sat, i biće četvrti duel dva kluba u Madridu u Evroligi (dosadašnja tri dobio je „kraljevski klub").

Utakmice sa najvećim ulogom koje su odigrala dva kluba igrani su još daleke 1987-1988 u polufinalu „Kupa Radivoja Koraća". Real je sa 2-0 (89:82 i 81:72) u pobedama uspeo da se plasira u finale i kasnije osvoji trofej „Žućkove levice".

Prvotimac Ognjen Dobrić odigrao je odličnu utakmicu protiv Baskonije i on je definitivno neko od koga se očekuje da i u nastavku sezone pruža partije tog kvaliteta.

- Ova pauza nam je dobro došla da se odmorimo, jako treniramo i nadam se, spremimo na pravi način za teško gostovanje Realu. Sjajna ekipa koja u ovom trenutku dosta zavisi od igre Luke Dončića, ali Real je na prvom mestu tim sa puno sjajnih pojedinaca koji su se stavili u funkciju ekipe. Moramo na prvom mestu da odigramo agresivno u odbrani i to je osnova. Vezali smo nekoliko poraza u Evroligi, ali idemo u Madrid bez pritiska, jer protiv Reala u Madridu nemamo šta da izgubimo i želimo da odigramo dobru utakmicu.

Crveno-beli će u Madrid stići u kasnim večernjim časovima letom preko Rima, u dvorani „Wizink Centar" će odraditi i trening na dan utakmice, a povratak za Beograd planiran je u subotu u ranim popodnevnim časovima.

Ekipa Crvene zvezde mts neće imati puno vremena za odmor, jer već u ponedeljak u dvoranu „Aleksandar Nikolić" stiže jedno od najprijatnijih iznenađenja ABA lige ekipa Igokee (21h).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micky

    30. novembar 2017 | 15:01

    Bez pojacanja nema ni preporoda.Ajverson,Miler i Pulen.

  • nenad

    30. novembar 2017 | 15:01

    nastavljaju se muke, sve dok ne oteramo trenera pripravnika i ne dovedemo ozbiljnog trenera sa 2-3 ozbiljna evroligaska pojacanja. do tada, izgubicemo 15 u nizu!!!!!!!!

  • Sava Savanovic prvi Srpski vampir

    30. novembar 2017 | 14:36

    Ako njih ne pobedimo, jos u Madridu, necemo nikoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA