≫ 

Zvezda trojkama urnisala Real u Madridu! Pero Antić nokautirao Kralja u poslednjim sekundama! (VIDEO)

Velika pobeda Zvezde, prva ikada u Madridu u Evroligi

KRALJ JE NA KOLENIMA, OBORILA GA JE ZVEZDA USRED MADRIDA! Crvena zvezda je pobedila Real Madrid u 10. kolu Evrolige sa 87:83! Junak je bio Pero Antić, koji je pogodio ključnu trojku u poslednjim sekundama meča!

Ali ovo je pre svega bila timska pobeda crveno-belih u kojima su junaci i Ročesti i Feldin koji su pogađali i davali trojke i dovodili igrače Reala do ludila, kao i Nemanja Dangubić, koji je sa dve vezane trojke sprečio najveći nalet kraljevskog kluba.

Treba istaći i Dejana Davidovca, koji je imao mirnu ruku sa penala u završnici meča i doneo Zvezdi ključna tri poena prednosti!

Videli smo neverovatno šutersko veče crveno-belih, koji su pogodili čak 17 trojki uz odličan procenat šuta 42.5%!

Kada je takvo veče bilo, moralo je da se rešava i šutem za tri u poslednjem napadu, a odgovornost je preuzeo najiskusniji, Pero Antić, koji je bio hladan kao špricer i na taj način zadao konačan udarac Realu u njihovoj dvorani.

Zvezdi je ovo bila prva pobeda ikada u Madridu u Evroligi, a s njom su pobegli sa dna tabele i sada imaju isti broj pobeda kao i EFES, Armani, Unikaha i Valensija.

Iako je Zvezda u jednom momentu imala i +10, Real je uspeo da se vrati dva minuta pre kraja! Usledila je infarkt završnica, gde se kod Zvezde istakao Dejan Davidovac, koji je pokazao mirnu ruku sa linije penala. Zatim je Felipe Rejes pogodio jedan neverovatan koš iza leđa.

Potom je Dangubić dobro odigrao odbranu i ukrao loptu, da bi nakon toga Pero Antić pogodio ključnu trojku posle koje Real nije mogao da se vrati.

REAL MADRID - CRVENA ZVEZDA 83:87 (24:19, 15:27, 19:21, 25:20)

Real Madrid: Kozer 8, Rendl 3, Fernandez 10, Dončić 20, Rejes 8, Kampaco 5, Justa 3, Kerol 12, Tavares 4, Tompkins 10.

Crvena zvezda: Dangubić 6, Davidovac 7, Lazić 3, Antić 11, Dobrić 10, Feldin 10, Ročesti 18, Lesor 6, Bjelica 16.

Foto: ATA Images

Zvezda je dobro počela meč i pokazala je od starta da je rešena da se ozbiljno bori sa Kraljevskim klubom u Madridu. Šut je od starta krenuo dobro za Zvezdu koja je došla i do prednosti, ali se u završnici prve četvrtine razigrao Luka Dončić , vezao je nekoliko poena i doneo Realu prednost od 5 poena posle prvih 10 minuta (24:19), a od toga je Dončić postigao pola poena svog tima.

Foto: Marko Todorović

Međutim, u drugoj četvrtini se posebno razigrao Tejlor Ročesti, koji je vezao nekoliko poena, a potom je trojku pogodio i Lazić. Real je uspeo malo da smanji prednost, ali je Ročesti pogodio uz zvuk sirene i doneo Zvezdi +7 na poluvremenu (46:39).

Crveno-beli su odlično počeli i treću deonicu. Feldin je pogido dve trojke i doneo +10 po prvi put. Nakon toga je Real napravio manju seriju i vratio se u igru, ali je potom Zvezda odgovorila trojkama Antiča i Bjelice i ponovo vratila ozbiljniju prednost.

Lesor je pred kraj treće četvrtine napravio glup faul i omogućio Rejesu da smanji prednost sa linije penala, ali je Pero Antić sjajno proigrao Davidovca u poslednjem napadu i Zvezda je pred poslednju deonicu došla do +9.

Real je već u 1. minutu poslednje četvrtine istopio prednost Zvezde, ali je potom usledila trojka Ročestija, a potom i dve vezane Dangubića i Zvezda se vratila na +7.

Međutim, Real nije želeo da se preda i preko trojke Kerola, a zatim i bacanja Dončića i Fernandeza došao je do egala dva minuta pre kraja.

Usledila je infarkt završnica u kojoj se Zvezda bolje snašla i došla do velike pobede kojom je pobegla sa dna tabele! Tada je prvo Davidovac pogodio tri od četiri bacanja i doneo Zvezdi +3, da bi u poslednjih nekoliko napada crveno-beli odigrali i dobru odbranu. Real je ipak uspeo da smanji na jedan razlike, a onda je usledila trojka Antića koja je sve rešila u poslednjim sekundama meča.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PAOK

    1. decembar 2017 | 23:41

    Neko 🏆 Evrope, a neko 🍄 Zeleznika.

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    1. decembar 2017 | 22:58

    Кад би гробари победили краљевски Реал и то у Мадриду? Упс, заборавих да они играју по неким сеоским срединама где користе навигацију да се не би загубили.

  • ZVEZDA = IDEA

    1. decembar 2017 | 23:42

    Dobri smo, ovo ne najava da budemo medju top15. Neko prvak Evrope, a neko nije vise 16-ti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA