≫ 

Budućnost trojkama uništila Zvezdu! Crveno-beli pali u paklu Morače i izgubili 1. mesto ABA lige!

Podgoričani su imali nestvaran procenat šuta od 70%

Crvena zvezda je poražena u Podgorici od Budućnosti u derbiju ABA lige sa 92:86 u kojem je viđena i direktna borba za 1. mesto. U dramatičnom meču Podgoričani su uspeli da savladaju šampiona ABA lige i da dođu do velikog trijumfa koji će im, ukoliko ne kiksnu do kraja doneti pol poziciju pred plej-of.

BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA 92:86 (22:27, 20:15, 26:25)

Zvezda je dobro otvorila meč u Podgorici i povela sa 6:0 i konstantno je tokom prve čstvrtine imala prednost od 4-5 poena, koju je Budućnost stizala, pa bi Zvezda ponovo došla do 4-5 poena prednosti i u tom ritmu je odigrana i završena prva deonica, koja je pripala Zvezdi sa 27:22, nakon trojke Antića i polaganja Enisa u poslednjem minutu.

Kako je Zvezda otvorila prvu, tako je Budućnost uzvratila u drugoj četvrtini. Podgoričani su napravili seriju od 11:0 i prednost su čuvali do kraja poluvremena, a u tim trenucima je dominirao Gibson, koji je u prvih 20 minuta igre upisao 15 poena.

Budućnost je drugi period igre dobila sa 25:15 i na poluvreme je otišla sa +5.

Podgoričani su neverovatno šutirali na poluvremenu, gde su imali više od 80% procenta za tri poena (11 od 13), a u istom ritmu su nastavili i u nastavku.

Šehović je pogodio sa distance za +8, ali je Zvezda uzvratila serijom 8:0 i došli smo do egala.

Ipak, Budućnost je nastavila da izluđuje igrače i trenera Zvezde neverovatnim šutem za tri poena. Ređale su se trojke Lendrija, Ivanovića, Nikolića, pa je na kraju i pored dobre igre Zvezde Budućnost sačuvala prednost i pred poslednju deonicu je imala +6 (73:67).

I u poslednjoj četvrtini Budućnost je nastavila sa neverovatnim šutem za tri poena. Zvezda je konstantno bila u zaostatku, jurila je prednost, i uvek kada bi uspevala da smanji razliku, Budućnost bi odgovarala trojkom što je izluđivalo igrače i trenera Zvezde.

Nikola Ivanović je u nekoliko navrata pogodio bitne trojke, kao i Danilo Nikolić, i to baš u trenucima kada se lomio rezultat.

Posle ulaza Gordića za 88:83, bilo je veoma teško za Zvezdu da se vrati u meč. Davidovac je trojkom dao nadu, ali ipak je to bilo sve do kraja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    8. januar 2018 | 21:31

    Žao mi je zvezde :( a drago mi je zbog ovog tako zvanog živca što mrzi Partizana, i sad neka pati:)

  • ROLA

    8. januar 2018 | 19:05

    Zašto se Covic ne oglasi jednim saopštenjem ponovo neki Partizanovci vrše teror nad damom. Pod hitno neka traži da se istera trener Dzikic iz Budućnosti kao što je isteran Vujosevic iz Partizan.Ljudi alo se nešto ne preduzme propade Državni projekat moraće te na raport kod Aleka.

  • Tito,Krcun,Komar,Medaric,Nusref,Robert,Refik..

    8. januar 2018 | 18:51

    Sada krecu komentari...sudije du krive🤣😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA