≫ 

Tvrda bosanska glava ušla u NBA istoriju: Nurkića tuku samo po nosu! (VIDEO)

NBA žrtva ili holivudski glumac?

  • 2

Centar Blejzersa  Jusuf Nurkić procentualno najudaraniji je igrač NBA lige u poslednjih 20 godina.

>>>Počeli sa 0/6, a onda je Bjelica trojkom pokrenuo demoliranje: Vulvsi išli i na +26 protiv Nurkićevog Portlanda! (VIDEO)

Ako je Majkl Džordan prepoznatljiv po svojim svemirskim skokovima i zakucavanjima, tandem Stokton - Meloun po fenomenalnom "piku", naš Peđa Stojaković po trojkama, Jusufa Nurkića, po svemu sudeći, pamtićemo po batinama koje dobija.

Poznato je da Amerikanci vole statistike, kao i činjenica da NBA liga ništa ne prepušta slučaju. Pored procenata korisnosti igrača, prosečnog broja poena, asistencija, skokova i ostalih relevantnih računica, ima i onih, koje barem na prvi pogled deluju...čudno.

Printscreen: Youtube/The NBeye

Najnovije analize specijalizovanog sajta fivethirtyeight.com pokazuju da je Nurkić od 43 zabeležena teška faula u 2017. godini čak 4 puta bio žrtva istih, u procentima daje 9.3%, što ga čini glavnom metom protivničkih igrača u čitavoj ligi.

Karmelo Entoni dobija tehničku grešku zbog faula na Nurkiću:

Dvadesettrogodišnji centar je uspevao da ostane bez dva zuba, nosio je i zaštitnu masku, a "zbog njega" protivnički igrači dobijali su tehničke greške u čak 5 navrata.

Pitanje koje se nameće jeste: Da li je on stvarno žrtva ili te faulove provocira sam? Košarkaš je imao spreman odgovor:

- Na svu sreću sudije dobro vide jer ja ne glumim. Drugi igrači znaju koliko ja značim timu i pokušavaju da me uspore. Ne kažem da to rade namerno ali se dešava da ispadne tako kako ispadne - istakao je on i dodao:

- Nemam na šta da budem ponosan. Nije prijatno kada te stalno udaraju u lice. Boli. Malo sam se umorio od toga i smatram da bi liga mogla da me zaštiti od tih udaraca. Ali, tako je kako je. Sve će biti u redu.

Lebron Džejms optužuje Nurkića za floping:

Nurkić je tokom kratke NBA karijere uspeo da se zameri sa mnogim kolegama, a najglasniji u kritikama je košarkaš Atlante Dvajt Hauard:

- On se odlično folira. Trebalo bi da pokuša u Holivudu ili u Atlanti, gde čujem da takođe snimaju. Trebalo bi da pronađe rolu i otpočne glumačku karijeru - rekao je centar Houksa Dvajt Hauard.

Polemiku je donekle ublažio Si Džej Mekolum koji je pokušao da stane u odbranu svog saigrača:

- Nurk je toliko veliki da ne oseća udarce i morate mnogo jače da ga udarite kako bi on to osetio.

Bilo kako bilo, Portland sledeću utakmicu igra u noći između utorka i srede sa Finiks Sansima, a kako liga još uvek nije izglasala posebna pravila za Nurkića, moraće da se dobro  pripazi i fokusira se na što bolju partiju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    15. januar 2018 | 23:45

    Izuzetno jak i stamen centar koji voli da ulazi u žestoke duele pa nije ni čudo što neretko dobija po nosu. U svakom slučaju odličan i veoma perspektivan igrač.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA