≫ 

Kako će Zvezda izgledati bez Feldina u Evroligi i koliko im pobeda treba da dođu do TOP 8? (VIDEO)

Na 11 utakmica do kraja regularnog dela Evrolige crveno - belima je potrebno još 9 pobeda da bi bili u šansama za plej -of

  • 8

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi, drugi u tri dana i to od Makabija , ali je veći udarac za ekipu povreda Džejmsa Feldina.

Ubojito krilo, koji je inače drugi strelac tima u Evroligi sa 12,2 poena po meču i 2,9 asistencija, povredio se kada je izvrnuo zglob u drugom poluvremenu meča u Tel Avivu.

Izašao je hramajući i bilo je jasno da će uslediti pauza. Kolika, zavisi od težine povrede, obično za distorziju zgloba ide od nedelju do tri nedelje pauze.

Ukoliko se obistine crne slutnje pa Feldin pauzira tri nedelje, to bi bio veliki udarac za crveno - bele u finišu Evrolige.

Foto: Crvena zvezda MTS/ Ivica Veselinov

Ostalo je još 11 utakmica do kraja, a Zvezda se trenutno nalazi na 12. mestu tabele sa tri pobede manje od Makabija koji je na 8. mestu.

Težak zadatak je pred crveno-belima, ali ne i neostvariv, a to je da se plasira u 8 najboljih. Sa druge strane i ako ne uspeju ništa strašno, važno je da sve vreme budu u toj tenziji da se bore za svaku loptu za svaki skok i da takmičenje ima svoju draž za njih.

DEVET POBEDA NA 11 MEČEVA

Na predstojećih 11 utakmica Zvezda ima čak šest mečeca na svom terenu, svaki je težak, ali prvi uslov je da pokušaju da pobede sve mečeve na svom terenu a dolaze im Olimpijakos, Armani, Unikaha, Valensija, Fenerbahče i Real Madrid.

Bez drugog strelca tima, neko će morati da iskoči u prvi plan i da nadomesti tih 12 poena po meču.

Foto: Crvena zvezda MTS/ Ivica Veselinov

Ne zna se koji meč je teži, eventualno samo Unikaha i Armani slove za autsjadere. Što se tiče gostovanja Zvezda gostuje Baskoniji, Brose Basketu, Barseloni, Panatinaikosu i CSKA. Na ovim mečevima mogu da jure pobedu u Baskoniji i Bambergu, ali košarka je takva igra da mogu i da iznenade nekog favorita.

Pitanje je samo koliko će se koncepcija igre sada promeniti bez Feldina? Problem je što sigurno dva meča igraju bez krilnog igrača iz Dominikanske republike Olimpijakos u Beogradu i Baskoniju u gostima, a zatim dočekuju Armani 9. februara.

Možda će Feldin propustiti i ovaj duel ukoliko pauza bude dve nedelje plus laganiji povratak na teren.

DA LI JE DAVIDOVAC DŽOKER?

Međutim, ne mora da znači da će Zvezda biti toliko oslabljena bez Feldina, jer je uvek izostanak nekog igrača prilika da se nametne neki drugi.

Recimo Davidovac bi mogao da preuzme odgovornost i ulogu Feldina u napadu. Pokazao je to protiv Žalgirisa (ubacio tri trojke u finišu za pobedu) Malo veća minutaža za njega ( od 13 min po meču) i poverenje bi mogli da nadomeste izostanak.

Davidovac ima 5 poena na meču na 13 minuta, ali ako bi dobio recimo 25 minuta po meču, sigurni smo da bi i broj ubačenih poena otišao na dvocifrenu brojku.

Foto: ATA Images

Takođe, moguće da se Milko Bjelica vrati na nivo sa početka Evrolige kada je na prvih pet mečeva imao stalno dvocifren učinak. Još nismo videli pune potencijale Jankovića i Jovanovića koji su odlični igrači. Takođe, moguć je povratak u tim Radičevića, pa eventualno Kešelja koji ima kvalitet da zameni Feldina, pitanje je samo forme.

Ima Zvezda dosta rešenja samo je potrebno da se odabere najbolje.

U svakom slučaju Zvezdi treba da pobede sve mečeve na svom terenu kako znaju i umeju i da probaju da naprave neki brejk. Prošle sezone imali su 16 pobeda i 14 poraza i nisu prošli u plej-of.

Printskrin: Evroliga

NAPAD JE KLJUČ

Očekuje se da i ove godine otprilike bude dovoljno 15,16 pobeda za ulazak u osam najboljih. Zvezda je trenutno na 7 pobeda a ima 11 mečeva do kraja. Što znači da bi trebalo da ostvare 9 trijumfa da bi došli do šanse za plej of.

Prilično teško kada su samo ostvarili 7  na 19. mečeva. Takođe, ne pitaju se samo oni, čak šest ekipa se bori za ulazak u 8 Brose, Barselona, Unikaha, Baskonija, Makabi i Himki, a i od njih zavisi koliko će Zvezda dogurati.

Da li je moguće ostvariti 9 pobeda videćemo već sledeće nedelje kada dođe Olimpijakos, jedina ekipa i šampion Evrolige koji Zvezda nikada nije pobedila.

U svakom slučaju, ako i ne uđe u plej-of nije nikakva tragedija za Zvezdu, jer ima tim u stvaranju.

Ključ u nastavku sezone može i mora da bude napad. Brže trčanje u tranziciju iz odbrane  napad, brže rešavanje napada bez pozicione igre, sa dosta šuteva za tri poena. Možda u ovom segmentu može da bude rešenje za pobede Zvezde.

Na 7 utakmica koje su pobedili košarkaši Zvezde su na 6 postigli više od 85 poena. Samo su Žalgiris pobedili sa 77 ubačenih koševa.

Mečevi Zvezde do kraja

Crvena zvezda - Olimpijakos 26. januar

Baskonija - Crvena zvezda  02. februar

Crvena zvezda - Armani 09. februar

Brose Basket - Crvena zvezda 23 februar

Crvena zvezda - Unikaha 02. mart

Barselona - Crvena zvezda 09. mart

Crvena zvezda - Valensija 16. mart

Panatinaikos - Crvena zvezda 20. mart

Crvena zvezda - Fenerbahče 22. mart

Crvena zvezda - Real Madrid 30. mart

CSKA - Crvena zvezda 06. april

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    19. januar 2018 | 14:18

    Neka daju sve od sebe pa kako bude. ABA je prioritet.

  • ROLA

    19. januar 2018 | 14:18

    Mislim da Zvezda može u top osam i to uz pomoć svemoćnog Covica. Pomenuti gospodin mogao bi da napravi tri u jedan i to,da izvrši renoviranje po oprobanom receptu da spoji FMP jedan sa FMP dva i da doda Megu tako da postane klub sa imenom Zvezda FMP Tropiko. Spajanjem da pokupi naj bolje igrače i eto top osam.Mislim da to nije loše nema veze sto ce uništiti tri kluba ali imaće nov jači.

  • ROLA

    19. januar 2018 | 14:10

    Mislim da Zvezda može do top osam i jedini tu može pomoći Covic.Posto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA