≫ 

Umalo senzacija u Nišu: Zvezda jedva izvukla produžetak, pa pobedila Borac!

Crveno - beli sprečili bruku u poslednjih 10 sekundi

  • 27

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Borca  u četvrtfinalu Kupa Srbije rezultatom 85:79, ali tek posle dodatnih pet minuta, pa će tako za prolaz u finale igrati sa FMP - om u subotu. 

>>>Raspucani Panteri stotkom ispratili Metalac kući: FMP je prvi polufinalista Kupa Srbije

Ali jedva, s obzirom na to da je Borac na 10 sekundi pre kraja vodio 71:70. Zatim je na sedam sekundi do kraja imao dva slobodna bacanja pri rezultatu 71:71, koja nije iskoristio. Otišlo se u produžetke, uprkos tome što je Ročesti imao šut za pobedu.

Zvezda je pokazala da je iskusniji rival u dodatnih pet minuta, a ključni momenat bila je trojka Feldina na 2.47 do kraja. U tom trenutku crveno-beli imali su plus pet koje nisu ispuštali do kraja utakmice.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Ročesti i Feldin sa po 15 poena, Dangubić je imao 12, dok su Lesor i Bijelica meč završili sa 11.

U ekipi Borca 18 poena postigao je Ilija Đoković, Dimić je dodao 14, dok je Pešaković imao 12.

Da podsetimo, Crvena zvezda i FMP polufinalni meč igraju u subotu.

Takođe, Partizan igra prvi meč u petak od 19.30 protiv Zlatibora, a ukoliko prođe nastupaće u polufinalu u subotu sa pobednikom meča Mega Bemaks - Dinamik

Velika drama viđena je u niškoj hali Čair. Evroligaška ekipa Crvene zvezde tokom celog meča mučila se sa učesnikom Košarkaške lige Srbije Borcem iz Čačka. Egal utakmica igrala se tokom tri četvrtine da bi se Čačani na samo tri minuta do kraja potpuno probudili i poveli sa, za njih, velikih 8 poena razlike.

Heroj meča za malo je bio reprezentativac Srbije Ilija Đoković koji je postigao dve trojke u ključnim momentima meča. Ipak, Zvezda se poenima Ročestija i Lesora na minut do kraja vratila u meč. A zatim dobila produžetak.

TOK MEČA: 

Foto: Crvena zvezda MTS/ Ivica Veselinov

Na početku utakmice Čačani su braniocu trofeja pružili odličan otpor. Zvezda je povela sa 2:0 da bi Borac brzo preokrenuo na 5:2. Ekipa Dušana Alimpijevića je posle tog blagog šoka zaigrala bolje ali je ipak 1. četvrtinu izgubila sa 15:14.

Da Čačani jesu tvrd orah pokazalo se i u drugoj četvrtini. Zvezda je povela sa 19:14 ali su se borbeni KLS-ligaši vratili i ponovo kontrolisali rezultat na 22:21.  Ipak, Marko Kešelj uzvratio je trojkom koja je crveno - bele pokrenula pa se na odmor otišlo rezultatom 36:30.

Očekivalo se da će crveno - beli meč prelomiti u trećoj četvrtini i iskoristiti 6 poena prednosti ali desilo se upravo suprotno. Ekipa koja igra KLS ligu u polako je spuštala prednost i u stopu pratila favorizovanog rivala. Igrali su odličnu odbranu za koju Zvezda na momente nije imala nikakvo rešenje pa je tako 3. četvrtina završena sa "samo" 48:46 za tim sa Malog Kalemegdana.

Fantastičnu borbu, dostojnu imena kluba, Borac je pružio i na početku poslednje deonice kada je poveo prvo sa 49:48. Na 8 minuta do kraja meča Borac je poveo 53:51, a Alimpijević je odmah zatražio tajmaut koji nije urodio plodom. čačani su povećali prednost prvo na 55:51, a potom i na 60:56.

Opšte oduševljenje u hali izazvao je novopočeni reprezentativac Srbije ilija Đoković koji je sa dve trojke doneo veliko vođstvo svojoj ekipi od 68:60 na samo 3 minuta do kraja. Nervozna Zvezda je u poslednja dva minuta šutevima sa distance pokušala da se vrati u meč.

Feldin se propisno ispromašivao, a tračak nade uneo je Ročesti trojkom za minus tri i  68:65 da bi Zvezda na samo 10 sekundi do kraja sa linije za slobodna bacanja došla do 71:71. Imao je Borac šansu da stavi tačku na meč ali je na samo 7 sekundi promašio oba slobodna bacanja koja su odvela tim iz Čačka u produžetke koje su izgubili.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banja Luka

    15. februar 2018 | 21:58

    Sva limitiranost ove ekipe Zvezde je sad dosla na vidjelo. Bez podrske navijaca i bez 15 ubacenih trojki, igra na nivou igokee,olimpije i sl. Lesor je smjesan igrac, alimpijevic ne moze ni borac cacak trenirati. Bjelica izduvao, Anticu se ni ne igra vise, Keselj rekreativac, Feldin forsira do bola. Pa da je radonjic trener,potpisujem preko 30 razlike, i to da odmori igrace

  • 5 NDH IGRAČA IDOLI TUĐMANOVIH NARIKAČA

    15. februar 2018 | 21:54

    A PONADAO SI SE hrvoje !!! UZALUD !

  • Cacanin

    15. februar 2018 | 21:47

    Bravo za Borac,dogodine aba liga jedan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA