Izbegli smo veliku sramotu, Borac bi bio senzacija: Alimpijević kritičan posle drame u Nišu

Umalo veliko iznenađenje u Kupu Srbije

  • 20

Posle velike drame u finišu meča Crvene zvezde i Borca u Kupu Srbije koji su favoriti iz Beograda dobili sa 85:79, trener crveno-belih Dušan Alimpijević imao samo reči hvale za rivala iz Čačka. 

>>>Umalo senzacija u Nišu: Zvezda jedva izvukla produžetak, pa pobedila Borac!

On je posle utakmice istakao da bi bilo potpuno bilo zasluženo da je Borac otišao dalje i pozvao svoje igrače na oprez:

- Čestitam Borcu na sjajnoj sezoni, prvi su u Drugoj ABA ligi, drugi u KLS. Čestitke treneru Rašku Bojiću, kao i gradu Čačku i klubu Borcu na ovoj utakmici. Ne bi bilo nezasluženo da su pobedili, jer smo mi imali sreće - istakao je Alimpijević i potom dodao:

-To bi za nas bila velika sramota, a za njih potpuno zaslužena senzacija. U jednom momentu je izgledao da su se malo uplašili ove pobede, koju su zaslužili - naglasio je Alimpijević.

Trener branioca trofeja Kupa Koraća priznao je da im je ovakvo izdanje odlična opomena.

- Spremajući ovu utakmicu rekao sam da će naročito za strance biti teško kad naiđu na zonu. Još je čudnije da smo u vrhu po proseku postignutih poena u Evroligi, u ABA verovatno prvi, a onda dođete na utakmicu gde vas neko pušta da šutiraš 37 puta za tri poena, a vi ne možete da pogodite koš.

- Nama treba ova opomena, ovaj šamar, jer smo predaleko otišli sa razmišljanjima. Koncentracija se ne hvata tokom utakmice, nego pre, tokom priprema za meč. Drago mi je što Borac na izuzetan način reprezentuje KLS, sve najbolje mu želim. Imamo dan odmora, mnogo više smo se potrošili nego što smo planirali i iskoristićemo ga da se odmorimo.

Foto: ATA images

Sa druge strane, trener Borca Raško Bojić bio je izuzetno zadovoljan jer su njegovi igrači moralni pobednici.

- Ponosan sam na njih, ostavili su srce na parketu. U najavi meča sam rekao da smo dobili najtežeg rivala. Naš klub ima neke druge prioritete vezane za plasman u Drugoj ABA ligi i poziciju u KLS. Međutim, svakako da smo pauzu od poslednje utakmice iskoristili da se pripremimo kako bi, protiv tima koji je bolji od nas i fizički dominantniji, bar u pojedinim momentima bili ravnopravni.

- To nam je pošlo za rukom, poremetili smo napadački ritam Zvezde. Izgubili su samopouzdanje u šutu, uvukla se neisgurnost... Bili smo nadomak iznenađenja, imali smo dva penala za pobedu, međutim, nismo imali sreće u samom finišu. U produžetku je bio neminovan pad, na pet igrača koji su ispali sa pet penala igrali smo sa smanjenom rotacijom i nižom postavom i nismo uspeli da pariramo kvalitetnijem protivniku - zaključio je Bojić.

Da podsetimo, Crvena zvezda igra polufinalni duel sa FMP - om u subotu od 17 časova.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gidri

    16. februar 2018 | 07:07

    Ne sme se ispustiti iz vida da Borac uvek daje poseban smek u igri. To je klub sa velikom tradicijom a Cacak i okolina pravi rasadnik talenata. Jednostavno im lezi ta igra, vic, improvizacija i predodredjenost za kombinatoriku. Plus odlicne fizikalije. Ne igra se kosarka samo u Beogradu. Borcu i svim ostalim klubovima i centrima kosarke u Srbiji fali ono sto je postalo najvaznije, novac i uslovi. Bravo za Borac.

  • Жика Живац

    16. februar 2018 | 09:14

    Bravo za ekipu iz Cacka,sjajni momci.Vise su zeleli pobedu,zasluzuju da budu u Aba ligi vise nego neka boranija koja je u top 6 aba lige!

  • Zis

    16. februar 2018 | 15:49

    Ljudi sta je s vama ? koji bre trener pa nije im on rekao da promase trideset suteva za tri poena prosto nije ih htelo i to je to!!Moze valjda i Zvezda da ima los dan ?Odma kriv je trener a kad Zvezda pobedi onda je trener dobar cudo smo od naroda !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA