Kakav praznik srpske košarke u Nemačkoj! Na 200 km razdaljine igraju Zvezda i reprezentacija Srbije!

Srbi koji žive u Nemačkoj imaće danas priliku da vide dve srpske selekcije u Frankfurtu i Bambergu

  • 9

Praznik srpske košarke je danas u Nemačkoj. Košarkaška reprezentacija Srbije igra u Frankfurt (19.30) sa selekcijom Nemačke meč 3. kola kvalifikacija za Mundobasket 2019. u Kini. Samo sat vremena kasnije i 212 kilometara daleko u Bambergu, košarkaši Crvene zvezde od 20.45 igraju meč Evrolige sa Brose Basketom.

Kolima su ta dva grada udaljena 2 sata i 25 minuta, što znači da i ljudi iz Frankfurta mogu vrlo lako da dođu da gledaju Zvezdu, a i oni iz Bamberga da gledaju reprezentaciju. Kako ko želi.

- Igrači su za ovih nekoliko dana odgovorili energijom i entuzijazmom. Stevan Jelovac je novo ime u odnosu na prošli "prozor" kao zamena za povređenog kapitena Milana Mačvana. Verujem da će biti dostojna zamena, trudimo se da ne komplikujemo mnogo - izjavio je selektor Srbije Aleksandar Ðorđević na konferenciji za novinare u Kući košarke.

Foto: A. Nalbantjan

Selektor Srbije istakao je da se nada podršci navijača u Franfurtu.

- Nemačka ima dobar ambijent, entuzijazmom, novog trenera. Pobedili su u prve dve utakmice, ali verujem u podrška naših navijača u Frankfurtu. Protiv Nemaca će biti najvažnija utakmica u grupi do sada, ali svaka sledeća će biti najvažnije - rekao je Ðorđević.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević kaže da u Nemačkoj ekipa ima dodatni motiv da se revanšira Bambergu za poraz u prvom delu Evrolige, ali i da se vrati na pobednički kolosek posle neuspeha u Kupu Radivoja Koraća.

- Posle kupa idemo dalje, moramo da se trgnemo i vratimo na onaj put na kome smo bili prethodo. Sama činjenica da nas očekuje utakmica sa Bambergom je i motiv više, jer su nas pobedili su Beogradu u Areni i iz tog razloga ćemo biti dodatno motivisani. Odlaskom trenera Trinkijerija ne verujem da će se nešto puno promeniti, sada je tu njegov pomoćnik koji ih je ih je vodio u prethodnom periodu dok je Andrea bio na operaciji- rekao je Alimpijević za klupski sajt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    23. februar 2018 | 12:13

    Србија и Звезда! А јел учествује још неки наш клуб у неком значајном такмичењу, или само гледа са стране јер је на год.одмору од европе, и од значајних европских догађања?

  • Frankfurt

    23. februar 2018 | 12:33

    Rasprodate sve karte za Srbiju jos dva meseca pre utakmice tako da ocekujemo punu podrsku nasih navijaca u Frankfurtu

  • Nesa CZ

    23. februar 2018 | 21:20

    Ovo je poraz evropske kosarke...jedna evro liga jaca od cele kosarkaske evrope i ne dozvoljava igracima da igraju za reprezentaciju svoje zemlje...NECUVENO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA