≫ 

Sale Đorđević dugo nije dobio ovakav šamar: Šokantan poraz Bajerna u Evrokupu! (VIDEO)

Bavarci ispustili 23 razlike protiv Darušafake, primili trojku u poslednjoj sekundi

  • 3

Dugo će Sale Đorđević pamtiti gostovanje u Istanbulu Darušafaki, njegov Bajern je bio na putu da nanese težak poraz ekipi Dejvida Blata, a onda...

... a onda - šok!

>>> Moćni Obradović na pobedu od finala Evrokupa!

Darušafaka je režirala jedan od najvećih preokreta koji smo videli u poslednje vreme, pobedila u dramatičnom finišu i povela 1:0 u polufinalnoj seriji Evrokupa koja se igra na dve pobede - 76:74.

Sve je išlao kao po loju za goste, od starta su krenuli da zatrpavaju koš zbunjenih igrača domaćeg tima kojima ništa nije polazilo od ruke. Na semaforu je u četvrtom minutu stajalo 0:8, u šestom 2:15, na kraju prve deonice razlika je bila 11:25...

Sredinom drugog perioda popela se na velikih 18 (20:38), pred kraj je otišla na maksimalnih 23 porena (24:47), pa je malo ko u tom trenutku verovao u veleobrt do tada potpuno indisponiranog turskog tima, međutim...

Trojka Skotija Vilbekina za "-15", pa još jedna u poslednjoj sekundi poluvremena, e ta je bila izuzetno bitna za adrenalin, samo su najavile najjači udar na nemački tim u nastavku. Po istom receptu - trojkama, legija stranaca u dresu turskog sastava je odigrala kao u transu treću četvrtinu, taj deo igre je završen sa 28:16, i tada je bilo jasno šta se sprema u završnoj četvrtini.

Gosti, kojima je tada već ozbiljno "ušla voda u uši", pokušavali su da obuzdaju razigranog protivnika, no kako je vreme odmicalo, tako se sve više topio minus, a meč je ušao u dramatičnu završnicu.

Bajern je imao vođstvo bukvalno 39 minuta i 59 sekundi - ali onaj jedan sekund, najvažniji, bio je trenutak kada je Stenton Kid pogodio trojku, za prvo i jedino vođstvo na utakmici turskog tima - za pobedu!

U preostalom vremenu, ono malo što je ostalo da se organizuje napada - bukvalno samo da se šutne, Kaningemov šut je bio neprecizan.

Centralna figura meča bio je Vilbekin sa 24 poena (11/13 sa penala), 18 je ubacio Majkl Erik, a Džažuan Džonson 15.

Kod Bajerna, kaningem je išao do 20, Reding je postigao 15, Buker 12...

Stefan Jović je meč završuo sa 6 poena, a Lučić je upisao poen više.

Naredni meč igra se za tri dana kada će Bajern biti domaćin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robin Hud

    20. mart 2018 | 21:48

    Gledao! 24 imao prednost. Pustuo da se istopi na jednocifreni, pa tek onda zvao tajm aut. Dopustio turcima da se razigraju i na kraju...izgubio i ako je vodio i imao poslednji napad. Treba reci i da je u tom napadu 11 sekundi pre kraja sudija sumnjivo dodelio loptu turcuma. Al ostaje da je Sale, mislim pogresio. Bar on ume da ulije samopouzdanje ekipi.

  • Zvrk

    20. mart 2018 | 21:43

    Samo da Djordjević objasni kako je 24 razlike izgubio,24 poena razlike,ejjj??????!! Pa kako čoveče?? Pa svaki treci napad da su dali koš pa da odrzavas,ejj bre?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA