≫ 

Dočekao na NBA debi u 32. godini! Igrao je 10 sezona razvojnu ligu, odbio je unosne ponude iz Evrope samo da bi ispunio svoj san

Lejkersi potpisali Andrea Ingrama, koji je kroz decenijski staž u "G League" postao igrač sa najviše ubačenih trojki u tom rangu, ali nikada nije odigrao ni minut u nekom NBA timu

  • 2

Američkom košarkašu Andreu Ingramu u 32. godini ispuniće se davnašnja želja - debitovaće u NBA ligi, i to u dresu slavnih Lejkersa.

Ovom momku nije važno što će biti angažovan za samo dve utakmice, protiv Hjustona i Klipersa, pa čak i da dobije samo minut vremena, to će opet biti sve što je želeo u životu - da posle čitave decenije konačno dobije ugovor od franšize iz najjače lige na svetu.

Za širu američki javnost, o Evropi da ne govorimo, Ingram je malo poznata košarkaška pojava, međutim dobri poznavaoci igre pod obručima i Razvojne lige znaju o kome je reč. Ingram je svojevremeno bio šampion u brzom šutiranju trojki u tom rangu takmičenja, važi za vrsnog šutera o čemu govori podatak da je igrač sa najviše ubačenih trojki u istoriji "G League"!

Ipak, nijednom tokom desetogodišnje karijere u Razvojnoj ligi nije dobio NBA ugovor. Radio je na sebi, profilisao se u jednog od najboljih šutera lige, ali svi njegovi kvaliteti nikada nisu bili dvoljni da dobije ono o čemu je oduvek sanjao.

Sve do danas.

Mediji iz Los Anđelesa pišu da je Ingram (nije u srodstvu sa aktuelnim igračem Lejkersa Brendonom Ingramom) dobio ugovor i da će biti u rosteru ekiše u poslednje dve utakmice sezone.

Poklopilo mu se i to da trener "jezerdžija" Luk Volton zbog brojnih povreda ne može da računa na nekolicinu igrača iz spoljne linije, pa se otvorilo mesto za njega, a i on se našao na pravom mestu u pravo vreme s obzirom na to da je član Razvojnog tima Lejkersa - Saut Beja. Tu je, sa prekidima, prisutan pet sezona, a ostatak karijere igrao je za Jutu Fleš, gde je počeo, i kratko za australijski Pert Vajldkets što mu je bio jedini inostrani angažman.

Mnogo puta čuo je pitanje "zbog čega nije prihvatio neku od unosnih ponuda evropskih ekipa i sebi rešio mnoga pitanja?".

Nije mario za novac, sledio je srce.

- Mislim da je tih prvih godina, kada sam bio u Juti, bio trenutak da odem preko, ali sam uvek verovao da sam blizu da dobijem NBA ugovor, pa sam ostao. Znate, bila je to situacija "uzmi ili ostavi". Da li da idem preko ili da idem ka svom snu? Odlučio sam da ostanem. I ne žalim. Uživam ovde, napravio sam lepu karijeru - ne kaje se posle svega Ingram.

Poznato je da su ugovori u Razvojnoj ligi mali čak i za evropske standarde: 19.500 - 26.500 dolara po sezoni, pa Ingram van sezone zarađuje dodatni novac i to kao nastavnik fizike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA