≫ 

"Luda" trojka Oldridža slomila kičmu šampionu, Đinobili začinio pobedu Sparsa za ostanak u seriji (VIDEO)

Teksašani izbegli "metlu", smanjili razliku u seriji sa Voriorsima

  • 0

San Antonio Sparsi izdržali su uragan Kevina Durenta u četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa, pobedili Golden Stejt 103:90 i smanjili u seriji na 3:1 pred dva nova meča u Ouklendu.

Briljirao je Durent sa 34 poena (4-13 za tri) u poraženom sastavu, ali su ga saigrači slabo ispratili, pre svih onaj od kog se najviše očekivalo da "povuče" u odsustvu Stefa Karija, Klej Tompson, koji je za 42 minuta postigao samo 12 poena.

>>> Drama u Milvokiju, Janis presudio Bostonu pet sekundi pre kraja, za 2:2 u seriji (FOTO) (VIDEO)

Na drugoj strani, Sparsi su daleko bolje timski izgledali u oba pravca, Oldridž je istupio kao najefikasniji sa 22 poena uz tri trojke iz tri šuta od koji je poslednja bila prelomna na putu ka trijumfu i pogubna po moral gostiju.

Oldridž je četiri i po minuta pre kraja ispalio šut za tri na isteku napada bacivši loptu iz poluokreta pod pritiskom Grina, i pogodio - o tablu!

Bio je to koš koji je Teksašane "odlepio" na sedam razlike (93:86) posle čega gosti nisu imali energije ni kvalitetnih rešenja da se vrate u meč.

Pogledajte "ludu" trojku Oldridža za delirijum u hali.

Vororsi su do kraja samo srljali i promašivali, a pobedu San Antonija začinio je genijalni Manu Đinobili sa teškim poluhorogom preko Grina i trojkom koja je stigla na samom kraju, za konačan rezultat.

Neprevaziđeni Argentinac bio je jedan od najboljih u ekipi koju je zbog smrti supruge trenera Grega Popoviča vodio Etore Mesina, postigao je 16 poena.

Pogledajte Manuove poene za beg na nedostižnih deset razlike minut i po pre kraja.

NBA, 1. runda plej-ofa

ZAPAD

San Antonio - Golden Stejt 103:90 (1:3)

Nju Orleans - Portland 4:0

Hjuston - Minesota 2:1

Juta - Oklahoma 2:1

ISTOK

Milvoki - Boston 104:102 (2:2)

Filadelfija - Majami 3:1

Toronto - Vašington 2:1

Klivlend - Indijana 1:2

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA