≫ 

Kokoškov je prvom izjavom posle preuzimanja NBA tima pokazao karakter pravog Srbina!

Ne plaši se izazova i ističe da se za to spremao punih 18 godina

  • 8

Igor Kokoškov bio je jedna od glavnih vesti u Americi nakon istorijskog potpisa kojim je postao trener Finiks Sansa i prvi Evropljanin u istoriji koji je dobio tu čast da preuzme NBA tim.

On je u razgovoru za Novosti istakao da se ne plaši izazova i da želi maksimalno da iskoristi šansu koju je dobio.

>>> Ko je Srbin koji je srušio NBA tradiciju? Najmlađi trener na klupi seniora, demolirao Kosovo zbog Srbije! (VIDEO) (FOTO)

- Spremam se na ovo 18 punih godina i ne plašim se nijednog izazova. Za mene je bilo najvažnije da posle ovoliko vremena dobijem pravu šansu u vrhunskoj sportskoj organizaciji kao što je NBA liga i želim da je maksimalno iskoristim!

Igor Kokoškov na klupi reprezentacije Slovenije tokom Evropskog prvenstva u Istanbulu; Foto: AP/Tanjug

Kokoškov trenutno i dalje obavlja funkciju pomoćnog trenera Jute, koja igra fenomenalnu košarku i iznenadila je najbolji tim lige Hjuston Roketse u polufinalnoj seriji i napravila je brejk za 1:1. Kokoškov će ostati na klupi Džezera do završetka te serije, nakon čega se seli u Finiks.

- Nalazimo se u polufinalu Zapada sa Hjustonom i moj dogovor sa Sansima je došao usred obaveza koje imam sa Jutom. Ovde sam i dalje pomoćni trener i potpuno sam posvećen obavezama u klubu. Dogovor je da odmah po završetku ove serije, treći dan po povratku kući budem u novom klubu i počnem da radim.

VIDEO: Pogledajte kako je Kokoškov najavio finale EP protiv Srbije dok je bio selektor Slovenije

Finiks je prethodne sezone bio najlošiji tim NBA lige sa skorom od 21 pobede i 61 poraza, ali to mu daje najveće šanse da na NBA lutriji dobije 1. pika na draftu.

Najveće šanse da bude prvi pik daju se Luki Dončiću, slovenačkom reprezentativcu, sa kojim je Kokoškov sjajno sarađivao u reprezentaciji "Zmajčeka", a sada bi mogli da to nastave i u Sansima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skove.

    4. maj 2018 | 12:31

    E moi Srbi, sad nam je Kokoskov Srbin a kad je pocinjao i kad se mucio niko mu nije pruzio ruku spasa , prave smo šlihtare !

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    4. maj 2018 | 11:30

    Za ovoga Srbina niko nije čuo do EP,kao i za Srbina koji će preuzeti Arsenal! Eto ja samo da napomenem:)

  • Srbin srpski

    4. maj 2018 | 12:23

    E premnoziste Srbin je uzviseno bilo bit dok je nasa istorija zapisivana pobedama a sad nam zene preuzese vodstvo zasluzeno jer se svakom slihtamo a slihtajuci dozivljavamo poraz za porazom .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA