≫ 

Šok u Železniku! FMP savladao Partizan i preuzeo 1. mesto na tabeli! (VIDEO) (FOTO)

Panteri su u jednom momentu imali i 23 poena prednosti pred start četvrte četvrtine

  • 43
Majkl Odžo silovito zakucava protiv Partizana pored nemoćnih Gagića i Veličkovića; Foto: MN Press

Košarkaši FMP-a savladali su Partizan u derbiju 7. kola KLS lige sa i 87:82 i tako preuzeli prvo mesto na tabeli grupe A!

Imali su "Panteri" prednost od 23 poena početkom četvrte deonice, ali je Partizan napravio neverovatnu seriju i vratio se u igru četiri minuta do kraja, pa smo gledali neizvesnu završnicu u kojoj je domaća ekipa ipak uspela da sačuva prednost i zaustavi nalet crno-belih u poslednji čas.

>>> Oprao je ruke u Moravi i fudbal zamenio košarkom, a onda je Ostoja Mijailović zapretio Zvezdi i rešio da navijačima Partizana vrati Evroligu! (FOTO) (VIDEO)

Podsetimo, Partizan je u 2. kolu savladao FMP sa 94:90, pa je ekipi iz Železnika bila potrebna pobeda veća od četiri poena razlike da bi došla na 1. mesto na tabeli, pošto im je to bio jedini poraz u KLS-u. Na kraju su došli do pet poena prednosti, tačno onoliko koliko im je i bilo dovoljno iuspeli su da preteknu crno-bele na tabeli i sada su favoriti da pred plej-of imaju prednost domaćeg terena.

Najzaslužniji za trijumf "Pantera" bio je Majkl Odžo, koji je dominirao pod oba koša, uz 21 poen i 17 skokova, od čega čak 7 ofanzivnih. Odlične partije pružili su i Jeremić sa 20 poena, Nenadić sa 16 i Simanić sa 14.

Kod Partizana su se istakli Đorđe Gagić sa 25, a pratio ga je još samo Vilijams-Gos sa 18 poena.

Partizan bi sada kao drugi na tabeli već u polufinalu mogao da ide na Zvezdu, ukoliko crveno-beli u direktnom duelu za 1. mesto savladaju Borac iz Čačka u Pioniru i dođu do 1. mesta u grupi B do kraja regularnog dela KLS-a.

FMP - PARTIZAN 87:82 (25:23, 22:4, 18:21, 22:34)

FMP: Odžo 21 p, 17 sk; Nenadić 16, Pot 7, Bursać 3, Simanić 14, Đoković, Jeremić 20, Apić 6.

Partizan: Veličković 3, Si 5, Gagić 25, Vilijams-Gos 18, Marinković 9, Čakarević 3, Von 9, Andrić, Brajm 8, Šalić 2.

Majkl Odžo je dominirao pod koševima u Železniku; Foto: MN Press

Prvi deo igre završen je rezultatom 25:23 za FMP, iako je Partizan dva minuta pre kraja te deonice imao i četiri poena prednosti. Na kraju su preko Nenadića i Apića došli koša prednosti. Onda smo u drugoj četvrtini videli totalni debakl crno-belih, koji su tokom čitave druge četvrtine postigli samo 4 poena.

Nakon pogotka Vanje Marinkovića na startu 2. deonice, Partizan nije postigao poen do poslednjeg minuta prvog poluvremena, kada je Đoko Šalić pogodio dva slobodna bacanja, dok je FMP za to vreme postigao čak 22 poena i stvorio prednost od 20 poena razlike.

Bila je to prava košmarna četvrtina za navijače Partizana, jer njihovi puleni nisu uspeli da pogode ništa, dok je na drugoj strani dominirao Majkl Odžo, koji je imao nekoliko silovitih zakucavanja!

FMP je treću četvrtinu otvorio trojkom Pota za maksimalnih 23 poena prednosti, a onda je Partizan uspeo da konačno pronađe igru u napadu i počeo je da topi prednost. Ipak, FMP je uspeo da odoli naletima crno-belih do kraja treće deonice, i razlika je bila 17 poena prednosti pred poslednju deonicu.

Đorđe Gagić u duelu sa Majklom Odžom; Foto: MN Press

Tek u poslednjoj četvrtini je Partizan počeo da igra u pravom ritmu. Usledila je velika serija crno-belih od trenutka kada je FMP imao 70:50 na osam minuta do kraja, pa su crno-beli na 5 minuta do kraja stigli na svega 4 poena zaostatka (74:70).

Ipak, FMP je tada trojkom Marka Jeremića uspeo da zaustavi nalet crno-belih, da bi potom poenima Boriše Simanića došao do 9 razlike na dva i po minuta do kraja.

Partizan se nije predavao, ponovo je uspeo da se približi, ali su "Panteri" izdržali pritisak, a u nekim momentima žurili sa realizacijom i pravili su greške, dok su igrači FMP-a bili sigurni sa linije penala i priveli meč kraju.

Partizanu je ovo prvi poraz u KLS i sada imaju skor 6:1, koliko ima i FMP, koji zbog bolje koš razlike sada preuzima 1. mesto na tabeli.

VIDEO: Ostoja Mijailović poslao poruku Zvezdi i najavio Partizan u Evroligi

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    7. maj 2018 | 19:58

    Canku molim te idi iz partizana ne brukaj partizan molim te

  • Cubaka

    7. maj 2018 | 18:53

    7. maj 2018 | 18:48 "FMP demolira Partizan u Železniku"....Cirkus se vratio u nas mali grad.

  • Zis

    7. maj 2018 | 19:51

    Kako se meni cini ove limenke su sila za Partizan .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA