≫ 

Željko, Kalina i Gudura u finalu Evrolige: Žalgiris namučio Fener, ali se zna ko je gazda u Beogradu! (FOTO)

Sve je u Beogradu bilo u bojama litvanskog i turskog kluba, prvo polufinale opravdalo očekivanja!

  • 8

Košarkaši Fenerbahčea i Žalgirisa odigrali su prvi meč polufinala Evrolige u Štark Areni, a turska ekipa je slavila zasluženo, sa 76:67!

Sva dešavanja sa F4 možete pratiti uz Telegraf.rs, a uvertira je bila navijačka, u Beograd je najviše došlo navijača upravo ova dva kluba.

>>>Navijačka rapsodija u Beogradu: Turci i Litvanci digli srpsku prestonicu na noge, poslata je najlepša slika u svet! (VIDEO) (FOTO)

Vonamejker se "sakrio" Foto: Tanjug/AP

Sve je vrvelo od Turaka i Litvanaca, navijači Fenera masovno prate klub, o baltičkoj zemlji ne treba trošiti reči, radi se o zemlji košarke koja je zaslužila predstavnika u završnici.

U masi se našao i legendarni Pini Geršon, dvostruki osvajač Evrolige sa Makabijem iz Tel Aviva.

Tu su bili i Ekpe Judo i Bogdan Bogdanović, koji predstavljaju NBA podrška Feneru. Bili su talični svom timu, koji je tokom celog meča vodio, uvek na balansu dvocifrene razlike, koju Žalgiris nikako nije mogao da anulira uprkos žestokoj borbi i nekoliko povrataka u egal.

Fenerbahče - Žalgiris 76:67

Fenerbahče: Tompson, Meli 4, Mahmutoglu, Vonamejker 9, Slukas 14, Naneli, Gudurić, Veseli 8, Kalinić 2, Ali 19, Duverioglu 4, Datome 16

Žalgiris: Dejvis 12, Pangos 16, Tupan 6, Udrih 2, Jankunas 4, Sajus, Milaknis, Micić 5p, 4as, Vajt 10, Kavalijuskas 5, Valinskas, Ulanovas 7

TOK MEČA, Fenerbahče - Žalgiris

Turski navijači su napravili atmosferu u Beogradu kao da je F4 u Istanbulu, pa ne čudi nalet koji je Fener imao u uvodnim minutima.

Litvanci, iako ih je bilo mnogo, nisu se čuli i nisu došli do izražaja, a maksimalno agresivan tim Željka Obradovića nije primio koš iz igre punih pet minuta, ali za to vreme nije napravio veliku razliku, bilo je 7:1.

Sve su Turci učinili da ovo liči na domaći teren Foto: Tanjug/AP

Očajavao je i besneo rotirajući Šaras Jasikevičijus, tek u tajm-autu je kreirao jedno školsko otvaranje za trojku iz ugla, ali je neometani Pangos nagazio liniju za 7:3.

To je bilo dovoljno da se Žalgiris probudi, Vajt i Ulanovas su se šuterski oraspoložili, ali je to samo nateralo Datomea da rešeta. Prvih 10 poena ubacio je bez promašaja iz igre, a posle Micićevih tri peona i koša Udriha za 24:20, krenula je ključna serija Fenera.

Potez meča, kucanje Veselog Foto: Tanjug/AP

Monstruozno je zakucao Veseli, stavio je na poster Dejvisa skočivši skoro sa linije penala, imao je i alej-up na pas Gudurića, pa je sa 8:0 Fener došao do prve dvocifrene razlike na meču.

Litvanci su potpuno utihnuli, a mali spas na kraju poluvremena bio je Vajt, koji je zakucao i smanjio na podnošljivih 39:33.

Nestvarna energija Jasikevičijusa Foto: Tanjug/AP

Fenerbahče je imao novi nalet u trećem periodu kada su Slukas i Meli napravili mini seriju, pridružio im se Vonamejker svojom prvom trojkom za +11, ali je Šaras uzeo tajm-auta i napravio novu neizvesnost kada je Ulanovas prodrmao tim trojkom.

Tupan i Kavalijuskas su spustili na -6, Pangos bacio zeleni deo Arene u trans trojkom za 50:48. Tada je Obradović uzeo tajm-aut, a u odlučujućih 10 minuta ušlo se sa 54:50, rezultatom koji nije previše oduševljavao Željka Obradovića.

Strah i neverica kada je Fener odlazio na +10 Foto: Tanjug/AP

Ipak, dve trojke Diksona, ili Muhameda Alija ako više volite, bacile su u trans Turke. Amerikanac sa turskim pasošem je došao do 15 poena i sa +10 je naveo Šarasa da uzme novi tajm-auta, koji je preko Vajta, Pangosa i Ulanovasa imao završni pokušaj da se izbori za finale.

Nije mu uspelo, a tačku na meč stavio je Slukas trojkom za +10 u poslednjem minutu meča, kada su navijači koji su masovno došli iz Turske već mogli da slave.

VIDEO: Spektakularno zakucavanje Veselog u Beogradu na fajnal foru

VIDEO: Itudis objasnio kako se oseća u Beogradu i Željkovu nameru da ga napije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA