≫ 

Real osvojio i špansku ligu, Dončićeva nestvarna trojka pogurala Madriđane ka tituli! (VIDEO)

"Kraljevski klub" krunisan i na domaćem tlu

  • 1

Nema boljih od košarkaša Reala ove sezone!

Posle Evrolige, ekipa Pabla Lasa uzela je i trofej namenjen prvaku Španije, zaokruživši tako fenomenalnu sezonu na oba fronta.

Real je pobedio Baskoniju u četvrtoj utakmici finalne serije, rezultatom 96:85, treći put zaredom, a drugi put na strani, nakon početnog "brejka" Baskijaca u Madridu, za konačnih 3:1.

Fenomenaan je bio Rudi Fernandez u utorak uveče, ubacio je 27 poena (6/9 za tri), igrao je kao u najboljim danima, uz njega Real su do titule "pogurali" Fakundo Kampaco sa 17 poena i Gustavo Ajon sa 14.

Slovenački vunderkind Luka Dončić je bio solidan ovog puta, sa 8 poena i 8 skokova, ali i potezom utakmice - trojkom u poslednjoj sekundi napada dva i po minuta pre kraja, sa jedne noge - za "beg" Reala na 84:78 posle čega su igrači Baskonije imali težak zadatak da se vrate u igru.

Pogledajte jednoručni hitac Dončića za očaj u hali.

U taboru poraženog sastava, Rodrig Buboa je bio najefikasniji sa 19 poena, Toko Šengelija je dodao 16, Met DŽening 15 poena - 5/7 za tri.

Pogledajte i krunisanje šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 09

    19. jun 2018 | 23:41

    Nije mi jasno kako je ovo trojka. Desna noga mu je unutar linije za 3 poena i kada se izvlaci uveliko gazi i upucuje sut.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA