≫ 

POČELO JE: Zvezda zove Ristića!

Bivši centar crveno-belih na pragu da se vrati u staro jato

  • 9

Zatišje na Malom Kalemegdanu, pa najava bombe...

Košarkaki klub Crvena zvezda radi na dovođenju srpskog centra Dušana Ristića, koji se, prema poslednjim informacijama, nalazi u kampu Finiks Sansa, kod srpskog trenera Igora Kokoškova.

>>> Kokoškov doveo bivšeg centra Zvezde na probu!

Međutim, kako nisu veliki izgledi da prođe u roster franšize iz Arizone, Zvezda se pojavila sa ponudom za svog nekadašnjeg igrača iza koga su četiri zapažene sezone na nivou univerzitetske košarke.

Ovu informaciju prenosi specijalizovani košarkaški portal basketballsphere.

Ono što je jako važno napomenuti u ovoj priči je džentlmenski sporazum Zvezde i Ristića, tačnije obećanje 22-godišnjeg centra da će po završetku univerzitetske karijere u SAD, ako poželi da se vrati u Evropu, prednost u odabiru nove sredine imati Zvezda.

Dušan Ristić u dresu Arizone, iza njega je, sa loptom, prvi "pik" sa prethodnog drafta Deandre Ejton Foto: Guliver/Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Ristić je, kao što je poznato, četiri sezone igrao u ekipi Arizone pod palicom Šona Milera, poslednje dve godine imao je zapaženu minutažu, od osam minuta u proseku u drugoj godini došao je na 22 i 27, u trećoj i četvrtoj.

Beležio je u proseku po meču 12.2 poena i 6.9 skokova, sjajno je sarađivao sa prvim "pikom" sa drafta Ejtonom koji je pomeren na poziciju "četvorke" da bi Ristićev učinak došao do punog izražaja na njegovoj prirodnoj poziciji.

Zvezdi je centarska pozicija od odlaska Kuzmića bila "najtanja", tek je dolazak Omića crveno-belima doneo snagu u reketu, međutim slovenačkom reprezentativcu je istekao ugovor pa je nalaženje prave alternative u reketu prioritet uprave kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA