≫ 

Partizan i Zvezda počinju pripreme za novu sezonu, ko je bolje kupovao ovog leta?

Večiti rivali u isti dan okupljaju igrače i počinju sa pripremama za napad na trofeje

  • 36

Košarkaši Crvene zvezde okupili su se u ponedeljak u Basketlendu gde su tradicionalnim pregledima i testiranjima u Vita Maksimi, počeli novu sezonu. Na teren će tek u sredu posle završenih testiranja. Sa druge strane Partizan se okuplja u ponedeljak uveče u svom novom domu Sportskom centru Corn, koji je biti njihova baza naredne tri godne.

>>> Jankovićev potez na Instagramu razbesneo Delije: Obrisao je informaciju da je igrač Zvezde!

I crno-beli i crveno - beli su bili dosta aktivni ovoga leta na tržištu igrača pa su doveli dosta pojačanja.

Da krenemo od Partizana osim starodsedelaca Bondži Sija, Tadije Tadića, Aleksandra Aranitović, Vanje Marinkovića, Strahinje Gavrilovića, Marka Pecarskog, Đorđa Gagića i kapitena Novice Veličkovića, ekipi su se priključili Amar Gegić, Aleksej Nikolić, Markus Pejdž, Rade Zagorac i Džok Lendejl.

Foto: Guliver/Streeter Lecka/Getty Images)

- Mislim da Partizan mora da se vrati u poziciju da bude kandidat za trofeje u svim takmičenjima. Možda za Evrokup ne možemo da budemo toliki optimisti, ali ovaj klub ne sme u Evropi da ima samo jednu pobedu kao prošle sezone. Pa to je potpuno nedopustivo. Ne mogu da kažem da je cilj biti među četiri u ABA ligi, mi to moramo da uradimo. Moj lični stav je da što pre moramo da se vratimo u Evroligu, a svi znamo kako se do nje dolazi - rekao je sportski direktor Partizana Nikola Lončar nedavno za "Novosti"

On je dodao da Partizan ne spada u grupu favorita kao Zvezda, Cedevita i Budućnost, ali veruje da su "tu negde"

Foto: youtube/The Pick and Roll

- Treba nam još jedan igrač u reketu i ako primetimo tokom priprema da će nam biti potreban još jedan košarkaš spolja. Za sada treba nam ta četvorka ili neko ko može da igra i četiri i pet - dodao je Lončar.

Prtizan će do kraja meseca trenirati u Beogradu gde će odigrati i dve test utakmice zatvorene za javnost, a početkom septembra putuje u Španiju gde će igrati sa Baskonijom (5. septembar), Saragosom (8. septembar), Tenerifama (9. septembar) i Barselonom (12. septembar).

Sa druge strane Crvena zvezda je sačuvala deo tima od prošle godine Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Čović, Nikola Jovanović, "Stefan Janković" Marko Kešelj i Aleksa Radanov. 

Njima su priključena pojačanja u vidu Maika Cirbesa, povratnika, pa zatim Stratosa Perperoglua, pa Majkl Odžo, Muhamed Faje, Bili Baron i poslednji Džo Regland.

Foto: KK Crvena zvezda

Pokušaćemo da igramo dobru, kvalitetnu i atraktivnu košarku. Želim da navijači dođu u halu i budu šesti igrač. Svi sa kojima sam pričao kažu mi da nije ugodno igrati pred Zvezdinom publikom u gostima - rekao je Tomić novinarima na Malom Kalemegdanu kada je bio predstavljen.

Reklo bi se po imenima da je Zvezda malo bolje kupovala, štaviše kao da se sprema za Evroligu, a ne Evrokup. A možda je i ideja da se kroz Evrokup napadne Evroliga.

- Što se tiče Evrokupa ne treba potcenjivati nijednu ekipu. Evrokup je jači nego prošle godine, ima mnogo evroligaških ekipa. Najbitnije je imati poverenja u svoju ekipu. Moramo da pripremamo ekipu za teške utakmice i putovanja. ABA liga će takođe biti teža, meni je to interesantno, jer što je teže to je lepše - istakao je Tomić.

Međutim, ne igraju imena na papiru, već igrači, pa će biti zanimljivo videti kako će se i jedni i drugi uklopiti u tim koji treba da igra dobro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    13. avgust 2018 | 13:04

    Jel se šalite sa tim pitanjem? Zvezda je dovodila pojačanja sa ciljem osvajanja Aba lige,domaće lige,kupa i Evrokupa...a Partizan je izrovario nešto šta je mogao kao iz kontejnera,pa šta im Bog da.

  • Davor

    13. avgust 2018 | 13:34

    Da prošlo je to vreme i sada moraju da plate da uzmu Zvezdine otpadke ha ha!!!

  • Ja...RS

    13. avgust 2018 | 13:31

    Partizan ce da se bori za opstanak u KLS 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA