≫ 

Sakramento bez Srba bolji od Kokoškova: Bogdan i Nemanja gledali Jogijev "rafal" i dominaciju prvog "pika" (FOTO)

Trener Jerger poštedeo i Bjelicu napora zbog nelagodnosti u kolenu

  • 1

Sakramento Kingsi krenuli su sa predsezonskim "zagrevanjem" protiv Finiks Sansa našeg Igora Kokoškova u gostima, upisao je tim iz prestonice Kalifornije i prvu pobedu (106:102) najviše zahvaljujući inspiraciji novajlije na mestu plejmejkera Jogiju Farelu - strelcu 26 poena.

Imao je bivši igrač Dalasa odlično šutersko izdanje, ubacio je šest trojki i pokazao da će biti i te kako bitan faktor u igri spolja za ekipu trenera Jergera.

Gosti su u prvoj utakmici predsezone bili bez pomoći obojice Srba, Bogdanovića i Bjelice, bili su na poštedi zbog povrede kolena, doduše sa Bogdanom je situacija kompleksnija jer se oporavlja posle operacije, a Nemanja je ovog puta iz predostrožnosti presedeo na klupi.

jogi Ferel imao je bajkovit debi za Kingse Foto: Tanjug/Ap

U njihovom odsustvu, pored Ferela, prednjačili su centar Vili Kouli Stajn sa 14 poena i 12 skokova i Heri Gils III sa istim brojem poena.

Naravno, bila je ovo prilika za proveru forme oba sastava, veliki broj igrača sa obe strane je dobio minutažu, koju je, među Sansima, najbolje iskoristio prvi "pik" sa prethodnog Drafta - Deandre Ejton.

Momak kome se predviđa blistava karijera za 30 minuta bio je najefikasniji kod Sansa sa 24 poena.

Već je očeo da dominira: Deandre Ejton u akciji pod košem Sakramenta Foto: Tanjug/Ap

Finiks je igrao bez najboljeg strelca prošle sezone Devina Bukera.

U preostalim pripremnim mečevima Filadelfija je savladal Orlando 120:114 uz 20 poena nikole Vučevića, Niksi su bili bolji od Vašingtona 124:121, a Atlanta u "južnjačkom" derbiju od Nju Orleansa 116:102.

Ekipa Telegraf.rs nedavno je posetila Sakramento, a evo koliko Amerikanci cene srpske igrače:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    2. oktobar 2018 | 13:27

    Ovaj Bjelica definitivno nema telo za NBA. Da li je moguće da je opet nešto povredio. Zar ne bi bilo pametnije da se vrati u Evropu, skine kilograme i kada završi karijeru ne bude invalid.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA