Bili su legendarna grupa Delija, a onda su izgubili zastavu i nestali: Osvetili su se posle 10 godina i dobili blagoslov da se vrate na Sever (VIDEO) (FOTO)

Kragujevčani su ponovo na ogradi severne tribine Marakane

  • 70
Foto: Crvenazvezdafk.com

Delije su na utakmici protiv Mačve iz Šapca imale svoj pravi šou, gde je taj duel bio uvertira za meč protiv Arsenala, kada će Marakana biti mala da primi sve zainteresovane.

>>> Za ponos svih zvezdaša: Ovako će izgledati novi plato na prilazu našem najvećem stadionu (FOTO)

Osim što su navijači na Severu bili posebno istaknuti zbog pirotehnike, koreografije, rolni i spektakularne najave za duel protiv Tobdžija, na ogradi Severa mogla je da se vidi i zastava grupe koja nije viđena više od 10 godina.

U pitanju je zastava Delija iz Kragujevca, čija je nekadašnja grupa Ronins ugašena pre 10 godina, kada im je pala zastava od strane Crvenih Đavola, navijača Radničkog iz Kragujevca.

Punih 10 godina nije bilo zastave Delija iz jednog od najvećih gradova u Srbiji, dok su Crveni đavoli u Kragujevcu ''cvetali'' i imali navijačku dominaciju.

Međutim, u maju ove godine navijači Zvezde iz Kragujevca izveli su akciju u kojoj su se surovo osvetili navijačima Radničkog iz Kragujevca, čime su ponovo dobili blagoslov Severa da okače zastavu na tribinu.

Delije iz Kragujevca, pojačane sa još nekoliko navijača iz okolnih gradova, su u vreme dok je Zvezda igrala utakmicu protiv Voždovca upali na tribinu stadiona Čika Dača, gde je Radnički igrao protiv Mihajlovca i oteo je Crvenim đavolima sve zastave, uključujući i ''udarnu'', što se u navijačkom smislu smatra gašenjem grupe.

Taj ''poduhvat'' je očigledno među Delijama okarakterisan kao dovoljan da se napravi nova zastava Delija iz Kragujevca, koja je i okačena po prvi put na utakmici protiv Mačve, nekoliko dana pred utakmicu sa Arsenalom, koja je na programu 19. oktobra u 19 časova.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moj pradeda solunac.

    16. oktobar 2017 | 16:22

    Cega se pametan stidi budala se ponosi. A i vi ako nemate o cemu pametnijem da pisete mozete i vi da se ugasite slobodno..

  • Franjevci

    16. oktobar 2017 | 16:14

    Delije su u svetu poznate po svojim "akcijama", a kad dobiju po ušima što je vrlo često nema šanse da se pročita negde. Šta mislite kako ?

  • napolitano

    16. oktobar 2017 | 17:55

    Oni se osvetili ? Prvo u toj akciji je 90% delija bilo iz Beograda, druga stvar, pitajte te delije iz Kg zasto se ne setaju slobodno sa devojkama, prijateljima, gradom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA