Amerikanci tuguju za Srbinom: Preminuo mladi igrač američkog fudbala

Tragedija je pogodila novosadski tim GAT Dukes

  • 0

Petar Miković, dugogodišnji igrač ekipe GAT Dukes iz Novog Sada, preminuo je 31. jula u prepodnevnim satima.

Petar je počeo da trenira američki fudbal 2008. godine, upravo u novosadskim Vojvodama, čiji dres nije menjao tokom karijere. Igrao je najpre na poziciji defanzivnog, a potom i ofanzivnog lajnmena.

Sa klubom je osvojio Prvu ligu Srbije 2015. godine, a ove sezone podigao je pobednički pehar regionalnog takmičenja CEFL Kup, u kojem su Djuksi trijumfovali nad slovenačkom ekipom Alp Devils. Osvojio je i srebrnu medalju u nacionalnom prvenstvu ove sezone, nakon poraza u Serbian Bowlu XIII.

Nekoliko puta nalazio se i na širem spisku igrača reprezentacije Srbije.

Jedan od kapitena novosadske vicešampionske ekipe, Miković će ostati upamćen kao predan i vredan radnik, miljenik trenera i saigrača.

- Petar Miković biće sahranjen u Prigrevici, nadomak Apatina, u utorak 1. avgusta u 17.00 časova, na lokalnom groblju. Srpska asocijacija američkog fudbala ovom prilikom izjavljuje duboko saučešće porodici Petra Mikovića, njegovim prijateljima, saigračima i Klubu američkog fudbala GAT Dukes - saopšteno je iz SAAF.

Od Mikovića se oprostio i Americanfootbalinternational.com, portal posvećen sportu koji je u Srbiji još u usponu.

(Telegraf.rs/SAAF)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA