≫ 

Veliki Šterbik u 38. godini proglašen za najboljeg igrača na svetu!

Još jedno ogromno priznanje za nekadašnjeg čuvara mreže naše zemlje

  • 1

Golman skopskog Vardara Arpad Šterbik proglašen je za najboljeg igrača u 2017. godini, svakako jednoj od najuspešnijih u njegovoj blistavoj karijeri.

Šterbik je bio jedan od najzaslužnijih za senzacionalno osvajanje Lige šampiona makedonskog prvaka ove godine!

Bivši čuvar mreže Jugovića, Vesprema, Siudad Reala, Atletika i Barselone, dobio je najveći broj glasova žirija sastavljenog od 30 rukometnih novinara iz 27 zemalja, ali i navijača iz čitavog sveta koji su na najuglednijem rukometnom portalu "Handball planet" glasali u velikom broju.

Čak 110.000  rukometnih fanova dalo je svoj glas.

U konačnom zbiru Šterbik je imao 73 boda, dok je drugo mesto zauzeo Hrvat Cindrić sa 62.

Za Vardar, koji je ove sezone pobio sve prognoze i popeo se na krov Evrope, uz Šterbika igraju Srbi i bivši rukometaši Partizana Mijajlo Marsenić, Ililja Abutović i Strahinja Milić.

Izabrana je i idealna postava godine, koju čine čak petorica igrača Pari Sen žermena: Uve Genhajmer, Mikel Hansen, Nikola Karabatić, Nedim Remili i Luka Karabatić. Uz njih, u idealnih osam su i Viktor Tomas, Bjarte Mirol i Arpad Šterbik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    13. decembar 2017 | 20:13

    Golmani su kao vino , pa čak i u rukometu . Skoro sam branio na jednoj veteranskoj utakmici , protivnik se zamalo nije žalio da su ovi moji švercovali Bufona . Samo sam 15 godina stariji .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA