Izjava Jovice Cvetkovića dokazuje da su verovali da Srbija ispada već u prvom krugu!

Trener Orlova priznao je da je ekipa kondiciono bila loše spremna za drugi krug, kao da su iznenađeni što nisu ispali već u prvom krugu

  • 4

Selektor rukometne selekcije Srbije Jovica Cvetković, nakon poraza od Belorusije (32:27) na kraju Evropskog prvenstva, izjavio da u budućnosti ekipa mora da bude na višem nivou.

Srbija je petim porazom završila na 12. mestu kontimentalni šampionat, a i po rečima Jovice Cvetkovića može se zaključiti da Orlovi nisu ni očekivali da prođu prvu fazu turnira, jer su kondiciono bili inferiorni u odnosu na rivale, pa su faktički ostalima služili kao ''topovsko meso''.

VIDEO: Pogledajte kako su hrvatske čirlidersice zabavljale publiku na Evropskom prvenstvu:

- Loše smo otvorili utakmicu. Došli smo u situaciju da zbog mnogo promašenih zicera jurimo rezultat. U drugom poluvremenu smo uspeli da uz određene promene i kvalitetan napad dođemo do tri razlike. Promašili smo opet dva, tri zicera i protivnik se odvojio. Nismo mogli Beloruse da stignemo do kraja - rekao je Cvetković posle utakmice.

>>> Rukometni turisti neslavno završili Evropsko prvenstvo! Ubedljiv poraz Orlova za kraj i dno tabele!

Prema njegovim rečima srpski rukometaši kondiciono nisu uspeli da pariraju rivalima drugoj fazi.

FOTO: AP/Tanjug/ HINA MIROSLAV LELAS/ nr



- Moramo da radimo odmah, ne samo kada je u pitanju reprezentacija, već srpski rukomet. Imaćemo malo vremena da se pripremimo za baraž. Uradićemo sve što možemo da budemo na višem nivou nego sada. Nama je prolazak u drugi krug i šest utakmica u uslovima u kojima smo bili, izuzetno teško pao. Videlo se da kondiciono ne možemo da iznesemo utakmicu. Nadam se da toga neće biti u narednom periodu.

Kapiten Žarko Šešum razlog poraza od Belorusa vidi u sjajnim odbranama protivničkog golmana.

- Kontrolisali su rezultat, kada smo došli na -3, promašli smo zicere. Belorusi su zaslužili da pobede, ali videl sam potencijal u našim mladim igračima. Sigurno je lepše pobeđivati, ali godilo je tim momcima da odigraju više utakmica - zaključio je Šešum.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tika

    24. januar 2018 | 21:39

    Druze nikakav si trener!!! Ti u politiku odmah da udjes

  • Ad

    25. januar 2018 | 07:22

    Pa kakav Velimir Marjanovic covek vise nije u savezu predsednik saveza je Djurkovic.Treba se informisati pre nego sto se pisu neke stvari po medijima.

  • ŠEVA

    24. januar 2018 | 23:16

    Kakav trener

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA