≫ 

Ko će u polufinale EP? Tri velika derbija u 1/4 finalu, Srbija sa ''bivšom braćom'' za medalju ako dobije Mađare!

Delfini ''klasik'' igraju od 17.00 časova

  • 2

Sad tek počinje ono najzanimljivije na Evropskom prvenstvu u vaterpolu!

Četiri utakmice i tri velika derbija u četvrtfinalu turnira u Barseloni očekuju nas u utorak popodne i tokom večeri.

>>> El Klasiko u vaterpolu danas na Evropskom prvenstvu! Srbija je veliki favorit protiv Mađarske s kvotom 1,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za EP u vaterpolu.

Za nas je najzanoimljiviji onaj duel koji je na programu od 17.00 časova u kom Srbija igra sa Mađarskom. Ukoliko savladamo ''komšije'', za medalju ćemos e boriti sa ''bivšom braćom.''

Jer, četvrtfinalni par s kojim se Delfini ukrštaju čine Hrvatska i Crna Gora. Polufinale je na programu u četvrtak od 20.30 minuta.

Drugi kostur čine Španija - Grčka i Italija - Rusija!

Savić daje instrukcije Delfinima Foto: VSS/Marsel ter Bals

Na papiru, najlakši posao imaju Italijani. Oni su svoju klasu potvrdili u grupi kada su deklasirali Mađarsku sa 12:5 i na taj način su ''preskočili'' osminu finala.

Što se tiče samog meča između Srbije i Mađarske, biće to 16. duel od osamostaljenja naše zemlje. Trenutni skor je 13-2, a ta dva poraza su viđena 2010. i 2014. u okviru grupa.

- Odlično se poznajemo, mlad su tim, projektovan za nekoliko godina. Iskoristili smo pauzu da ostanemo u tenziji. Imamo ranije iskustva i verujem da će sve biti kako treba.Oni su raseterećeni, ali mi nismo toliki favoriti koliko oni tvrde. Vamoš i Zalanki su najveća opasnost. Levoruki šuteri uz golamana kakav je Viktor Nađi mogu da budu opasan rival. Uvek forsiraju šuteve tako da je ključ utakmice naša odbrana - rekao je golman Delfina Branislav Mitrović.

UNIQA je zvanično osiguranje naše najtrofejnije generacija sportista ikada, koja se u Barseloni bori za četvrtu uzastopnu titulu evropskih šampiona.

Selektor Srbije Dejan Savić objasnio zašto sada neće skakati u bazen ako Delfini osvoje titulu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA