≫ 

FILIPOVIĆ: Ako ja lažem za pesnicu, ne laže snimak! SAVIĆ: Vukli smo se po bazenu u poslednjoj četvrtini (VIDEO)

Pročitajte izjave ''srpskih junaka'' posle pobede nad Hrvatskom

  • 4

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, posle pobede nad Hrvatskom od 9:7, izjavio je da je odbrana bila ključ ka plasmanu u finale Evropskog prvenstva u Barseloni.

Srbija je nadigrala velikog rivala i dobila priliku da četvrti put uzastopno bude prvak Evrope protiv boljeg iz duela Italija - Španija.

- Ne pamtim ovakvu utakmicu, iscrpljujuću. Viđena je velika borba. Potpuno smo svi pali u poslednjem delu, vukli smo se po bazenu. Odlučio je igrač manje i odbrana. Sada da se oporavimo i spremimo za finale - rekao je Savić posle utakmice, a prenosi sajt VSS.

Izjave su dali i igrači koji su složni da je ovo bila naporna utakmica i da su zasluženo pobedili.

Podsetimo, meč je obeležilo i skandalozno ponašanje hrvatskog vaterpoliste koji je poesnicom udario Filipa Filipovića.

Vaterpolisti Srbije pred početak meča sa Hrvatskom Foto: LEN

Miloš Ćuk:

- Kriterijum je bio čudan. Možda smo zaslužili samo isključenje. Srećom privikli smo se na sudjenje.Sve je dobro, u finalu smo.

Duško Pijetlović:

- Teška očekivano utakmica. Iste ekipe, ista škola. Bili smo skoncetrisaniji. Odbrana nas je dovela do finala. Čestitam i njima, sjajna su ekipa. Idemo dalje.

Viktor Rašović:

- Napeto, neizvesno, napto ali smo bili bolji rival i zasluženo pobedili.

Dušan Mandić:

- Presrećan sam kako smo igrali. Kontrolisali ceo meč. Znali smo šta nas čeka, da će biti mnogo isključenja na našoj strani, na centrima bez lopte. Odbrana nas je dovela do kraja. Čestitam ekipi Hrvatske, veliki otpor. Večeras smo bili bolji. Hoću da se odmorimo, a ko je u finalu protiv nas nije bitno.

Nikola Jakšić:

- Nadali smo se ovakvom meču. Dali smo preko maksimuma. Prošle godine smo izgubili, a sada se revanširali. Prezadovoljan sam. Može i bolje, ali to sada nije bitno. Idemo na još jedno finale i probaćemo da ga osvojimo.

Filip Filipović:

- Klinč od samog strarta. Znali smo šta nas čeka i kako da se ponašamo. Hvala Bogu lepo se završilo. Ako ja lažem za udarac preko vode snimak ne laže. U finalu smo, šta više da se kaže. Još korak.

Andrija Prlainović:

- Dugo smo čekali ovaj meč, od Rija. Mali broj grešaka, odbrana savršena. Dva gola su na kraju dali kada je sve bilo rešeno. Mogli smo i mi da damo još neki gol ali to uopšte nije važno.

UNIQA je zvanično osiguranje naše najtrofejnije generacija sportista ikada, koja se u Barseloni bori za četvrtu uzastopnu titulu evropskih šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA