≫ 

Orlovi će igrati za svetsku bronzu, Brazil prejak za odbojkaše Srbije (VIDEO)

Ništa od finala!

  • 7

Odbojkaši Srbije protiv Brazila nisu uspeli da izbore finale Svetskog prvenstva! Južnoamerički tim je dominirao u većem delu meča, u pojedinim momentima dolazili smo do egala, ali je uvek nedostajalo snage za nalet koji bi promenio odnos snaga - 0:3 (22:25, 21:25, 22:25)

Posle tri grupne faze, u kojima je prelomila naša pobeda nad domaćom Italijom sa 3:0, konačno je došlo vreme za završnicu, u kojoj ćemo se na kraju ipak boriti za bronzanu medalju.

Brazil je stari ljuti protivnik naše reprezentacije, još iz igračkih dana sadašnjeg selektora Nikole Grbića, pa je bilo jasno da nas čeka odbojkaški klasik, a igra je bila u skladu sa time, iako je rezultat bio ubedljiv.

Srbija je bila dostojan rival tokom većeg dela meča, u trećem je dugo vodila, ali su samouvereni Brazilci uspeli da naprave novu seriju vrednu trijumfa.

Inače, drugi polufinalni meč između Poljske i SAD igra se u 21.15. Meč za treće mesto igraće se u nedelju od 17 časova, finale je na programu u 21.15.

PRVI SET: Brazilcima furiozan start obezbedio vođstvo

Posle startne serije Brazilaca za 3:0, uspeli smo da dođemo do prvog poena, ali zatim blok nije funkcionisao, pa je južnoamerička selekcija povela sa 4:1.

Išlo se na Atanasijevića i to nam je donelo mali zamah, ali potom smo smanjili i na 6:4 inicirajući aut Bruna iz bloka.

Posle tehničkog tajm-auta Brazilaca je Ivović dao kratkotrajni impuls našem timu, koji ipak nije mogao da odgovori na agresivnost na mreži - 5:9.

Ivović je potom napravio još servis grešku, a bilo je teško Brazilcima prići, teret toga je izneo Atanasijević lukavim lobom za 8:11.

Grbić je bio ljut posle slabijeg starta Foto: MN Press

U skoro svim situacijama Brazilci su uspeli da razvuku blok Orlova i osujete bilo kakvu defanzivu, pa nije bilo nikakvog odgovora sve do 11:16, sada već ozbiljnije razlike s obzirom na to da se ulazilo u finiš seta.

Posle novog tajm-auta, konačno smo dočekali niz od tri poena i mali krizni momenat rivala, Valas je iz smeča bez ikakvog bloka uspeo da pošalje loptu u aut za 14:16, kada su Brazilci uzeli novi tajm-aut.

Nije pauza pomogla, još jednom je kiksirao Valas poslaši loptu u aut, nakon čega je naš blok ipak probijen za 15:17.

Nakon toga još jednom smo prišli na 19:20 kada je Podraščanin blokirao Valasa na desnoj strani, što je bila najava napete borbe.

Činilo se da su Brazilci izgubili vrhunac samopouzdanja posle olako prokockane prednosti od 5 poena, ali su ipak uspeli da ovaj put probiju malo bolji blok, Jovović nije imao sreće.

Lopta mu je prošla kroz ruke za 20:22, a naredni servis je bio toliko jak da se lopta vratila Brazilcima u polje za novi lak poen Evandra.

Ispostavilo se da je to bilo previše da naš tim stigne, Brazil je prvi set dobio sa 25:22.

DRUGI SET: Orlovi se držali do finiša

Prvi set je bio dobra lekcija našem timu, koji je ovaj put uspeo da malo neutrališe nadmoć na mreži, sada se od starta igralo u egalu do 2:2.

Nakon toga, viđen je i brutalan servis Kovačevića od preko 100 na sat, koji je rezultairao poenom, ali su potom Brazilci ipak otišli na 4:5, a zatim održali razliku za prvi tehnički tajm-aut.

Voidla se zatim rovovska borba "poen za poen", a Jovović nije mogao da poveruje u jednom momentu kako je u bloku poklekao, pa je pala koncentracija još jednom do 11:13, nije lopta podignuta adekvatno Podraščanina, bila je servirana na lagan blok Brazilaca.

Ispostavilo se u nastavku da naš tim nije imao snage da kroz ceo set parira Brazilcima, koji su munjevito otišli na 20:16, znatno opipljiviju prednost pred završnicu seta.

Lisinac je blokiran, Lukas je prošao kroz sredinu, a nakon jednog čelendža, Brazil je došao na korak do osvajanja seta.

Nažalost, Brazil nije tim koji ume da prospe čak pet set lopti, pa je glatko došlo do 0:2 u setovima.

TREĆI SET: Orlovi moćno počeli i nesrećno završili borbu

Furiozno je naš tim ušao u treći set i poveo sa 3:0 uz dobar blok i brutalan servis Uroša Kovačevića, što je Brazil ipak uspeo da istopi do 5:5.

Još jedan nalet imali smo posle tehničkog tajmauta do 9:6 uz smeč Kovačevića, no, i to je anulirano sa leve strane preko Daglasa, koji je smečovao za 9:9.

Borbenosti ne manjka, ali protiv vrhunske selekcije Brazila često i egal deluje kao maksimum, uz naše oslanjanje uglavnom na Atanasijevića.

Posle njegovog vrhunskog servisa je upravo kreiran i poen za 14:12 i održanje prednosti, koje je u trans bacilo i Nikolu Grbića.

Nažalost, odgovor Brazila bio je bolan, na naših +3 odgovorili su serijom od četiri poena, pa su sa prednošću otišli na novi tehnički tajm-aut.

Usledila je nova drama u kojo jse igralo praktično "poen za poen", ali je Brazil u novim ključnim trenucima samo ponovio recept iz prethodnih setova.

VIDEO - Kako je Srbija deklasirala Azure u Italiji i najavila polufinale Svetskog prvenstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    29. septembar 2018 | 18:51

    ŽAO MI JE ODBOJKAŠA.... BRAZIL JE EVIDENTNO DANAS BIO BOLJI... KAO ŠTO JE EVIDENTNO DA I MI IMAMO KVALITETAN TIM... ALI NAŠI ODBOJKAŠI NISU LIČILI NA SEBE!!! GLAVU GORE... IDEMO DALJE... VIŠE STE POSTIGLI NA JEDNOM PRVENSTVU I DOSTOJNO NOSILI DRES REPREZENTACIJE... NEGO ŠTO ĆE FUDBALERI ZA TRI ŽIVOTA...I JOŠ SE NEKI ODRIČU SRPSKOG DRŽAVLJANSTVA...!!!

  • Neno

    29. septembar 2018 | 19:14

    Bravo majstori šta nam svet radi mi smo šampioni idemo

  • Wien

    29. septembar 2018 | 18:24

    Uzas...igra nula..prijem nula..servis duplo golo....zelja neosporna ali premalo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA