≫ 

Ronaldo je Portugalija: Kristijanov 4. gol na Mundijalu srušio Marokance! (VIDEO)

Portugalci dočekali prvu pobedu nakon remija sa Špancima

  • 6

Fudbaleri Maroka i Portugala odigrali su treći meč grupe B na Mundijalu u Rusiji, presudio je gol Kristijana Ronalda u 5. minutu za 1:0!

Marokanci su nesrećno ostali bez boda u prvom kolu protiv Irana, autogolom u 95. minutu, dok je Portugal sa 3:3 odigrao vrhunski derbi sa Španijom.

U međusobnom duelu, Portugal je rano poveo pogotkom Ronalda, ali kao da se time zadovoljio.

Dugo su Marokanci bili ti koji su bili inicijativniji, ali bez prave realizacije.

Ostali su na nuli i sigurno je da su kvalitetom i pruženim zaslužili više od onog što imaju na tabeli.

U drugom meču, od 20 časova sastaju se Iran i Španija!

PORTUGAL - MAROKO: 1:0

(Ronaldo 5)

Portugal: Patrisijo, Pepe, Rafael, Fonte, Ronaldo, Mutinjo, Mario (Fernandeš 70), Bernardo (Martins 59), Viliam, Gedeš, Sedrik

Maroko: El Kažui, Halimi, Da Kosta, Benatia, Zjah, El Ahmadi, Belhanda (od 75. Sarsela Gonzalez), Butaib (od 69. El Kabi), Busufa, Amrabat, Dirar

TOK MEČA:

Reprezentacija Maroka je nakon nesrećnog poraza od Irana u prvom meču morala da pokaže da nije zalutala na Svetsko prvenstvo.

Posao pred njima nije bio nimalo lak jer su morali da se iskupe protiv Ronaldovog Portugala. Već posle pet minuta igre Portugalci su poveli nakon kornera pogotkom Kristijana Ronalda koji je odličnim udarcem glavom savladao golmana Maroka.

Pepe u elementu Foto: Tanjug/AP

Od tog momenta meč je obeležila prava tuča na sredini terena, uz dosta načinjenih faulova na obe strane. Maroko je mogao da izjednači već u 11. minutu takođe nakon kornera ali je Rui Patrisijo odlično odbranio udarac Benatije glavom.

Do kraja prvog poluvremena viđena je po jedna dobra šansa na obe strane. Prvo je Gedeš bio u odličnoj prlici ali je golman Maroka vrhunski reagovao, da bi u nadokandi vremena Belanda bio u izglednoj prilici da udarcem glavom donese izjednačenje.

VIDEO: Ronalda u Rusiji zbunili pomoću pogače i soli

Početak drugog poluvremena je obelžio šut Kristijana Ronalda koji je začuđujuće loše zahvatio lotu koja je završila visoko preko gola Marokanaca. Nakon toga je usledio period u kome su Marokanci mogli da dođu do izjednačenja nakon udaraca Belhande i Benatije ali nisu bili dovoljno precizni.

Sve se svelo na jedan prekid Foto: Tanjug/AP

Posle tih promašenih šansi Marokanaca, usledio je mirniji period što se prilika tiče. Fudbaleri Maroka su bezuspešno pokušavali da ugroze gol Rui Patrisija dok je sa druge strane Portugalija, naizgled rutinski, privela utakmicu kraju. Najbolju šansu za izjendačenje je propustio Benatija u zaustavnom vramenu ali je sa 12 metara šutirao preko gola.

VIDEO: Ko je sve zaslužan za pobedu Portugalije:

VIDEO: Podsetimo se reprezentacije Marko pre nego što napuste šampionat:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA