≫ 

Prijo, kako ćemo? Igrao je za Švajcarsku i najbolje zna njihov tim: Ne čujem se ni sa kim, oni me ne zanimaju!

Napadač Orlova nema nikakve dileme po pitanju meča i želi naciju da učini ponosnom

  • 9

Napadač reprezentacije Srbije, Aleksandar Prijović, sa nestrpljenjem je čekao da zaigra za svoju zemlju iako je u mlađim kategorijama, doduše samo malo, nastupao za Švajcarsku.

Prijović je protiv Gruzije dao gol koji nas je odveo na Mundijal, a zatim je i debitovao na Mundijalu protiv Kostarike. U petak u 20 časova Srbija igra baš protiv Švajcarske, čiji je on dres nosio u mlađim kategorijama i gde je igrao sa većinom fudbalera sadašnjeg tima.

>>> Videli ste kako Prijović šamara Kostarikanca, ali ne i mangupski osmeh Kostića u pozadini! (FOTO)

Foto: Vladimir Milovanović

U Intervjuu za Telegraf ističe da nije u kontaktu ni sa jednim igračeme Švajcarske, da veruje u pobedu Srbije i da mu nije bitno da postigne gol, već da Srbija ostvari istorijski uspeh.

  • Kako si uopšte odlučio da igras za Srbiju s obzirom na to da si prošao sve mlađe selekcije Švajcarske?

- Kao prvo moram da istaknem da sam za Srbiju bio selektovan i igrao u kadetima, omladincima i u U20 selekciji. Tek sam posle toga odigrao dve utakmice za U21 Švajcarske. Dakle uopšte nisam igrao za mlađe kategorije Švajcarske. Tako da je odluka za mene bila vrlo jednostavna. Od malena sam želeo da igram za Srbiju. I moj san se ostvario kada sam debitovao za seniorski tim naše reprezentacije.

Foto: Guliver/Stu Forster/Getty Images
  • Možeš li ukratko da analiziraš Švajcarce? Od koga preti najveća opasnost, gde su ranjivi, šta ne kako ne smemo da im dozvolimo? (Ili što bismo rekli kroz Viber stiker posvećen njemu, "Prijo, kako ćemo?")

- Timski su dobri. Imaju dobar sistem rada koji grade godinama. Veoma su organizovani. Uz to pojedini igrači imaju i individualni kvalitet. Nisu uostalom protiv Brazila odigrali nerešeno. Pogledajte njihove rezultate u prošlosti i gde se nalaze na FIFA listi. Moramo da budemo složni. Ako budemo igrali timski i borili se jedan za drugog, verujem da ćemo protiv Švajcarske napraviti pozitivan rezultat.

  • Da li si možda u kontaktu s nekim od igrača Švajcarske koji će igrati protiv nas u Rusiji? Ako jesi, o čemu ste razgovarali?

- Nisam u kontatku ni sa jednim.

Debi Aleksandra Prijovića na Mundijalu; Foto: MN Press
  • Da li čitaš švajcarske medije? Šta pišu uopšte o Srbiji, posebno o meču nase i njihove selekcije?

- Iskreno, trudim se da se potpuno izolujem od svega što se piše u medijima, forumima, društvenim mrežama… Svestan sam koliku pažnju izaziva Svetsko prvenstvo.

  • Pošto je reprezentacija Švajcarske generalno multietnička, kako uopšte funkcioniše taj ceo sistem? Kakva je bila atmosfera među igračima barem dok si ti bio tamo?

- Bio sam kratko tamo da bih bilo šta komentarisao na tu temu. Nisam imao nikakav problem.

Foto: MN Press

- Uopšte nije potrebno da razmišaljmo o izjavama drugih. Za nas ne postoji veći motiv od toga da učinimo narod Srbije ponosnim. I u svaku utakmicu ulazimo da pružimo maksimum. Tako će biti i petak.

  • Da li bi više voleo da daš gol Švajcarcima za osminu finala bilo kada, ili u poslednjem kolu Brazilcima u 90. minutu?

- Voleo bih da Srbija na ovom Svetskom prvenstvu ostvari istorijski uspeh i plasman. Moji golovi su potpuno u drugom planu. Trudiću se da svaki minut na terenu iskoristim kako bih pomogao timu da zabeleži dobar rezultat.

  • Kada bi mogao, kog reprezentativca Švajcarske bi voleo da vidiš u dresu Srbije?

- Imamo mi dovoljno dobar, kvalitetan i kompaktan tim sa sjajnom atmosferom i nije nam potreban niko sa strane. Ni iz reprezentacije Švajcarske, ni iz bilo koje druge nacionalne selekcije - zaključio je Prijović.

Pobeda znači i odlazak Srbije u nokaut fazu Svetskog prvenstva. Neće biti lako o čemu svedoči i kvota 2,65 na keca. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Srbija – Švajcarska.

VIDEO: Navijači Srbije stigli u Kalinjingrad i odmah poslali poruku Švajcarskoj

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Rusije, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jw

    22. jun 2018 | 09:48

    Zasto pitanjima provocirate coveka. Svaka cast majstore, tako sportista prica

  • Srboljub

    22. jun 2018 | 10:37

    Veliki čovek i sportista a šta god uradili protiv Švajcaraca Srbija je uz vas. Vi ste naši orlovi pa to i budite.

  • Gruja CH

    22. jun 2018 | 10:33

    Bravo Aco.Gledao sam te u San.Galenu,i zaista mi je drago sto si u reprentaciji sa ostalim nasim momcima.Verujem u vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA