≫ 

Sudija i švajcarski Albanci nam presudili, Srbija mora da pobedi Brazil ako hoće u osminu finala! (VIDEO)

Švajcarska izjednačila u drugom poluvremenu, Srbija oštećena za penal!

VIDEO - Gori Trg Nikole Pašića posle gola

Fudbaleri Srbije poraženi su od Švajcarske  u Kalinjingradu sa 2:1 posle preokreta, u meču 2. kola grupe E na Mundijalu u Rusiji!

Srbija je pobedila Kostariku sa 1:0 na startu, a pobeda nad Švajcarskom je garantovala mesto u osmini finala.

Ipak, prednost je ispuštena, pa Orlovi moraju da pobede Brazilce u poslednjem kolu ako žele da prođu u nokaut fazu!

Brazilci su se izvukli protiv Kostarike zahvaljujući golovima u nadoknadi (2:0) i imaju četiri boda pred rasplet u Moskvi u sredu od 20.00 protiv Orlova.

Nakon ovog meča, Brazil i Švajcarska imaju po 4 boda, Srbija 3, Kostarika je na nuli.

VIDEO: Navijači Srbije su ludovali sa novinarkom

Previše smo popustili u drugom poluvremenu i to je bilo kobno, ali ni sudija Brih nije bio milostiv, direktno je uticao na ishod ne sudivši penal ili makar VAR analizu posle rvačkog faula nad Mitrovićem u 16-ercu Orlova pri 1:1.

Takođe, na mlaku igru u 2. delu igre uticali su i žuti kartoni Matiću, Milivojeviću i Milinković Saviću, pa smo izgubili oštrinu na sredini terena.

Tadić je zaključao loptu u prvom poluvremenu Foto: Tanjug/AP

SRBIJA - ŠVAJCARSKA 1:2

(Mitrović 5 - Džaka 52, Šaćiri 89)

Stadion: Kalininjgrad Sudija: Feliks Brih

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov, Matić, Milivojević (0d 80. Radonjić), Tadić, Milinković Savić, Kostić (od 64. Ljajić), Mitrović.

ŠVAJCARSKA: Zomer, Lihtštajner, Akanđi, Šer, Rodrigez, Džaka, Behrami, Šaćiri, Džemaili (od 73. Embolo), Cuber (od 94. Drmić), Seferović (Od 46. Gavranović).

TOK MEČA

Veliki broj Srba je ispunio tribine, tokom himne se osetio žestok naboj i Mladen Krstajić je bio na ivici suza, što se nije promenilo ni kada je meč počeo.

Startni pritisak je urodio plodom, već u 5. minutu je Tadić sa desnog boka majstorski našao Mitrovića u srcu šesnaesterca. Pošto je on lagano odbacio čuvara, bilo je jasno Zomeru da će morati da vadi loptu iz mreže kad nije očekivao.

Slavlje posle gola Mitrovića Foto: Tanjug/AP

Munjevito je Švajcarska odgovorila pritiskom i visokim postavljanjem ekipe, bekovi su išli duboko u našu polovinu, ali smo i mi odgovorili preko Kostića.

Kragujevčanin je bacio Behramija na travu, stvorio prostor za centaršut, ali nije uspeo da najbolje uposli saigrače. Nakon toga, i Milinković Savić je oprobao šut sa 20 metara, nije Zomer morao da reaguje uopšte.

VIDEO: "Rusi i Srbi braća zauvek" orilo se Kalinjingradom

U nastavku smo više napadali po desnoj strani gde deluje Tadić, a Stojković je prvi put zagrejao rukavice tek u 29. minutu. Tada je Džemaili sa peterca probao da ga matira, ali zna se kakav je naš golman u situacijama "1 na 1", na vreme se dobro postavio.

Stojković sjajan u napetoj situaciji Foto: Tanjug/AP

Bilo je i varnica kada je Šaćiri probao da isfolira slobodan udarac, Mitrović ga je zakačio i revoltirano je reagovao na teatralan pad, što ga srećom nije koštalo kartona.

Ipak, karton je postao nevolja za Matića, Milivojevića i Milinković-Savića, udarni vezni trio je opomenut žutim kartonom i to je bio alarm da se malo prikoči u žestokim duelima.

Bilo je novih šansi za 2:0 do poluvremena, Tošić se nažalost nije proslavio posle kornera, kasnio je na ubacivanje Tadića, koji je pred poslednji zvižduk Briha poslao loptu tik iznad prečke sa 20 metara.

Bilo je čarki Foto: AP/Tanjug

Nastavak nije počeo dobro, previše smo se povukli, a to je bilo kobno. Kaznio je to momak albanskog porekla, Granit Džaka, posle odbitka je sa 20 metara odlično gađao donji ugao gola Stojkovića, pa smo bili na novom početku.

VIDEO: Autobus sa srpskim reprezentativcima pozdravljen uzvicima

Onda je ubacio Krstajić Ljajića, a zatim je usledila veoma kontroverzna situacija u šesnaestercu Švajcarske. Dvojica su rvački vukla Mitrovića, ali Brih čak ni za VAR nije mario u ovoj situaciji, iako je to bilo u gol šansi!

Novi džoker bio je Radonjić, ali nismo mnogo ni stigli od njega da vidimo, Krstajić nije čak ni treću izmenu napravio.

Ovo nije penal? Foto: Tanjug/AP

Onda je usledio šok u 90. minutu kada je zaspala naša odbrana pustila Šaćirija da protutnji, zatim i postigne gol pored Duška Tošića koji je kasnio.

Nije se libio Šaćiri da provocira gestikulirajući albansko poreklo, poput Džake koji je postigao prvi pogodak.

Nisu se Orlovi oporavili od tog šoka, pa će napasti senzaciju protiv Brazila koji baš i ne briljira na ovom turniru, poput mnogih favorita.

VIDEO - Srpski navijači "zapalili" kafić pred utakmicu sa Švajcarskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max

    22. jun 2018 | 21:58

    Volovi..kakav bre sudija,samo trazite neke razloge.katastrofa od igre.Milivojevic velika prevara od igraca isto kao SMS. Pa nije Muslin bio lud. I sad ce opet napraviti euforiju kao pobedicemo mi Brazil. Idi Krstajicu peci rakiju u Kikindu,nisi ti za fudbal.

  • Земунац Алекса

    22. jun 2018 | 23:39

    Докле год не буде на првом месту Србија и српство, ништа од победе. Шиптари су играли против Срба са мржњом и нису се штедели ни да трче. ни да варају и падају, имали су национални циљ. Крстајић каже да није националиста, да је мешанац од Црногорца и Српкиње, да је рођен у БиХ и остала с.ања. Е, док не будете Срби и гинули за српски дрес, као што су неки гинули за заставу ништа од вас.

  • SRBIJA

    22. jun 2018 | 21:44

    Kuciiiiiiiii bre koji vas fudbal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA