Otišli su Srbi, ostala je tuga... (FOTO)

U pivnici žale što su srpski navijači otišli kući

  • 2

Smeštena u centru Kalinjingrada, pivnica ''Kropotkin'' je u četvrtak i petak bila glavna baza navijača Srbije koji su došli u ovaj ruski grad kako bi bodili Orlove protiv Švajcarske.

Ni sami ne znamo kako, ali pivnica je ''preko noći'' postala srpska i skoro svi su dolazili na ovo zborno mesto kako bi uživali u pivu i navijačkoj pesmi.

Telegraf vas je na dan utakmice već izveštavao o atmosferi iz pivnice koja je posao razradila i okolnim lokalima. Ko nije mogao u nju da stane, hteo je da se stacionira barem pored nje.

Pivnica u Kalinjingradu - baza srpskih navijača pre meča sa Švajcarskom Foto: Telegraf
Trenutak dok fešta još nije ni počela Foto: Telegraf

Da su Orlovi kojim slučajem pobedili Švajcarsku u petak veče, centralna proslava definitivno bi bila u njoj i prostoru oko nje. Međutim, te kišne noći samo je služila da se popije još po jedno.

Dva dana kasnije, ovo mesto je zujalo prazno. Kao da navijači nikada nisu kročili u nju. Pokušali smo da saznamo da li su to samo Srbi voleli ovde da dođu, ali nisu bili raspoloženi za priču.

Ipak, kada smo objasnili da smo iz Srbije, ljubazni konobar je progovorio.

Posle odlaska Srba, pivnica je prazna Foto: Telegraf

- Šteta što Srbija sve tri meča nije igrala ovde. Bilo je zadovoljstvo služiti srpske navijače. Pogotovo zato što su često pevali rusko-srpske pesme. Naježio sam se kada sam čuo Kaćušu. Bili su sjajni gosti. Dosta su popili, a i dobar bakšiš su ostavili.

Na pitanje zašto nema drugih navijača ovde, rekao je da su grupice Nemaca i Marokanaca  u subotu veče ''zaglavili'' tamo, ali da niko nije kao Srbi.

U nastavku pogledajte i kakvu atmosferu su srpski navijači pravili ispred pivnice:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    24. jun 2018 | 18:29

    Bio sam tu, Kaliningrad ostaje u lijepom sjećanju i po gostoprimstvu BRAĆE RUSA, kao da smo igrali na domaćem terenu. Ostaje samo onaj gorak ukus poslije poraza. RUSI SRBI, braća zauvijek!!!

  • Cevara

    25. jun 2018 | 03:32

    Pogledaj te kako Rusi postuju i ne daju svoje pismo,makdonalds cirilicom.For mother Russia!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA