≫ 

Krstajić pred utakmicu života: Nije sramota izgubiti od Brazila, sramota je ako ne damo sve od sebe

Iz tabora srpske reprezenatcije čuli smo poslednje javljanje pred meč odluke sa Južnoamerikancima

  • 25

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak igra najvažniji meč u poslednjoj deceniji, i duže verovatno, igra za prolaz u osminu finala Mundijala protiv velikog Brazila.

Da nam je to neko nudio pre početka prvenstva, verovatno bi svi fudbaleri oberučke prihvatili: poginuti slavno, tradicionalni srpski lajtmotiv koji se mogao čuti na poslednjem obraćanju selektora Krstajića i kapitena Kolarova pred sutrašnji meč odluke u Moskvi.

>>> Nejmare, sad znaš dobro ko je Mitrović! Rambo otvoreno o izjavi Brazilca koja je iznervirala Srbe (VIDEO)

Upravo je jedan ruski novinar pitao Krstajića da prokomentariše podršku koju će Srbija imati od braće Rusa. i da li to osećaju igrači.

- Na par konferencija sam već rekao da se ovde osećamo kao igramo u Srbiji, Rusija je naša bratska zemlja, to osećamo na svakom koraku, svi koji smo ovde, i vi novinari, što se tiče podrške ne sumnjam da će izostati, uz podršku srpskih i ruskih navikača igrači mogu dati više od maksimuma, znamo ko nam je protivnik, jedva čekamo utakmicu sutra, biće interesantno.

Nemački novinar se potom javio, pitao je Krstajića za kaznu FIFA, da li se možda kaje zbog izjava koje su ga koštale.

- To je nešto što je iza nas, okrećemo se Brazilu, sve ostalo što je iza nas nikad nisam pominjao, niti ću se vraćati na to - mudro je selektor Srbije izbegao da se uplete u nove nepotrebne izjave oko nefudbalskih stvari.

Krstajić će sutra biti na najvećem ispitu trenerske karijere Foto: Guliver/Maddie Meyer/Getty Images

Konferencija Srbije privukla je pažnju velikog broja novinara. Engleski kolega iz "Sana" se interesovao za oporavak igrača posle teškog poraza od Švajcarske i da li bi možda za Brazil mogla da pomogne činjenica da su u timu neki igrači koji su bili prvaci sveta na Novom Zelandu, kada su u finalu pobedili upravo Brazil.

- Sigurno da nije bilo lako igračima posle tog poraza, nebitno ko je rival, to su neke stvari koje kad se dese, moraju brzo da se zaborave. Mora da se radi analiza, nema vremena da se žali, okrećeš se novom protivniku, utakmici, tako moramo da razmišljamo i mi u stručnom štabu.

>>> Brazil promenio kapitena pred Srbiju, njihov selektor otkrio startnih 11 i prednost Orlova!

Tite, selektor Brazila, pohvalio je našu ekipu, naglasio visinu srpskih igrača kao jak adut na sutrašnjem meču.

- Ništa novo nije rekao, svi znaju da mi imamo visoke igrače... Najbitnije je da mi naše mane što manje ispoljimo, da imamo disciplinu, koncentraciju, znate sami kako smo primili dva gola protiv Švajcarske, suština je da igrači budu koncentrisani maksimalno, raspoloženi su maksimalno, zaboravili su poraz i sutra će svi biti kao jedan.

Novinar ESPN-a, Portugalac, pitao je Krstajića šta ga najviše brine od napadačkog arsenala Brazila.

- Hvala Titeu na lepim rečima za Srbiju, jer mi zaista imamo kvalitet, a što se tiče naše brige, pa ... Brazil ma 23 igrača i bez obzira ko igra je manje više isto, kvalitetna su ekipa, kompaktna, svako može da reši utakmicu, ništa novo nisam rekao.

Dogovor kuću gradi, ruši Brazil: Krstajić, Bane i Sergej konsultuju se protiv Kostarike Foto: AP/Tanjug

Pitanje je postavio i Dejan Rambo Petković, koji radi kao saradnik brazilskog Ogloboa. Odužio je sa pitanjem, biranim rečima se obratio Kolarovu i Krstajiću popularni Rambo, a njegovo pitaje je bilo, da li je ovo finale Mundijala za Srbiju?

- Hvala ti Dejane na lepim rečima. Jedan si od retkih koji priznaju neke stvari. Ne treba jaka grupa da bude alibi, kao ni to što nas nije bilo osam godina na SP. Imamo odličan tim, sutra je dan gde možemo da izgubimo. Možemo da izgubimo utakmicu, ali to nije problem ako damo sve od sebe. Najgore bi bilo da u sutrašnjoj utakmici ne damo sve od sebe, jer se ovakve prilike retko kad ukažu.

>>> Kolarov: Brazil je moje finale karijere! Lako je reći - pobediću, ali šta si sprema da uradiš za to?

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: FSS

Brazilski novinar, koji je čitao intervju Sergeja Milinkovića Savića, u kojem je ovaj kazao da je Brazil favorit i da im je mana što se teže brane, pitao je Krstajića da li misli da je to stereotipno viđenje igre Brazila - da dobro napadaju, a da se lošije brane.

- To je izjava koju je dao Milinković Savić, naše mišljenje je sasvim drugačije, to su naše interne stvari, Brazil cenimo kao svetsku silu i u napadu i odbrani, nikad neće biti potcenjivan sa naše strane.

Za kraj, na pitanje Telegrafa, da li ste spremili motivacioni govor, kao svojevremeno Veljko Paunović pre finala sa Brazilom na novom Zelandu, Krstajić je bio kratak?

- To su neke stvari koje selektor ili trener radi u svlačionici, svaki ima svoj sistem rada, to je nešto interno.

(Specijalni izveštač iz Moskve, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    26. jun 2018 | 19:47

    Posteno ste nas osramotili pred celim svetom

  • iggy

    26. jun 2018 | 19:37

    Sramota je otici u Nemacku sa gol razlikom 16:1 i tamo u tri utakmice primiti 10, sramota je imati trenera (Antic) koji odvede ekipu u Afriku i onda ga isteraju...sramota je imati trenera (Muslin) koji napravi ekipu i odvede u Rusiju pa ga zamene za nekog balmaza...izgubiti na SP za nas nije sramota vec nesto sto se podrazumeva!!!FSS=Fudbalska Sramota Srbije!!!

  • Mix

    26. jun 2018 | 19:39

    I ova izjava govori da nemamo sta da ocekujemo...pakujte kofere i ne blamirajte nas vise!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA