Stara dama dovela pojačanje od 40 miliona evra! Portugalac iz Intera stigao u Torino (FOTO)

Portugalski desni bek, Žoao Kanselo, impresionirao čelnike Juventusa nakon sezone provedene u milanskom Interu

  • 0

Uprava Juventusa je nakon dovođenja Emrea Džana iz Liverpula, koji je stigao kao slobodan igrač, odlučila da odreši kesu i plati okruglo 40 miliona evropskih novčanica kako bi u klub stigao vihorni portugalski desni bek, Žoao Kanselo.

>>>Mihajlović dobio otkaz posle 9 dana, ali je to samo mali deo cirkusa koji se dešava u Sportingu! (FOTO)

Kanselo je prošlu sezonu proveo u Seriji A noseći dres milanskog Intera, sve u sklopu pozajmice iz matičnog kluba, Valensije. Igre u crno-plavom dresu su očigledno zadovoljile apetite menadžmenta torinskog kluba, pa je iz tog razloga transfer završen već krajem juna meseca.

 
#WelcomeToJU @jpcancelo! ⚪️⚫️⚪️⚫️A post shared by Juventus Football Club (@juventus) on

24-godišnji Kanselo je potpisao petogodišnji ugovor, koji će ga vezati za crno-beli dres do leta 2023. godine.

>>>Povratak Pastorea u Italiju na velika vrata: Večni grad dočekao nekadašnju Palermovu senzaciju

Portugalac je kreirao čak 33 šansi svojim saigračima iz Intera, što je najveći broj od svih odbrambenih igrača u Seriji A prošle sezone. On je takođe napravio 32 uspešna dribilnga, koji su pomogli Interu da izbori plasman u Ligu šampiona naredne godine.

Žoa Kanselo će odmah uskočiti u Juventusovu startnu postavu, nakon što je Štefan Lihtštajner napustio redove sedmostrukih uzastopnih šampiona Italije kao sobodan igrač.

 
@jpcancelo is ⚪⚫ #WelcomeToJUA post shared by Juventus Football Club (@juventus) on

Za usluge odličnog Portugalca je bio zainteresovan i Pep Gvardiola, koji ga je video kao odličnu dopunu Kajlu Vokeru u redovima Mančester Sitija.

>>>Roma za 20 miliona dovela sina slavnog holandskog fudbalera! Navijači mu priredili prelep doček na aerodromu (FOTO) (VIDEO)

Nakon što je doživeo povredu ligamenata kolena u Avgustu prošle godine, Kanselo je ipak uspeo da odigra zapaženu sezonu, u kojoj je postigao jedan pogodak i imao 4 asistencije na 28 utakmica odigranih za Inter u svim takmičenjima prošle sezone.

Iako je Kanselo postigao tri pogotak na sedam utakmica tokom Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine, on nije bio deo reprezentacij Portugalije koja je otuptovala na Mundijal u Rusiju ovog leta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA