≫ 

Belgija pobedila Engleze i izabrala "teži put", rapsodija Tunisa u meču za prestiž!

Poznat je konačan raspored reprezentacija posle takmičenja po grupama

  • 6

Fudbaleri Belgije su pobedom od 1:0 nad Englezima na Mundijalu u Rusiji odabrali da nastave takmičenje sa 1. mesta, dok je u poslednjem meču grupne faze Tunis posle preokreta savladao Panamu sa 2:1.

>>> Srbija 2020: Kako će izgledati naš tim u budućnosti? Dve pozicije će biti kritične!

Belgija je pokazala da ne voli da gubi i da igra do kraja, iako su mnogi smatrali da će kalkulisati.

Prvo poluvreme počelo je dosta rezervisano kada je reč o Englezima koji su se konstantno branili. Sa druge strane Belgijanci su bili mnogo konkretniji ali su ostali bez vođstva.

Miči Bačuaj imao je priliku da zatrese mrežu Engleza na početku susreta; Foto: AP/Tanjug

Ipak, kada se došlo sa odmora, Belgija je zaigrala onako kako ume. Januzaj se odličnim driblingom oslobodio svojih čuvara i poslao loptu u rašlje protivničkog gola!

Do kraja Englezi su imali samo jednu izgledniju priliku koju su propustili, dok je Belgija nastojala konstatnim napadima da poveća rezultat. Ipak, Ostrvljani su se uspešno branili i "čuvali" minimalni poraz, koji im je po svemu sudeći, i te kako odgovarao.

Da podsetimo, da nije bilo pobednika u slučaju Belgije i Engleske, baš kao i u slučaju Japana i Senegala, pravilo o fer pleju bi odlučilo redosled jer bi selekcija koja ima manje žutih kartona, a to je bila Engleska, imala prednost. Pre ovog susreta i jedni i drugi imali su po 6 bodova, i jedni i drugi imali su gol-razliku +6, i jedni i drugi su dali po osam, a primili po dva gola.

Stanje na tabeli je takvo da Belgija igra sa Japanom ali je u slučaju pobede čeka pobednik duela brazil - meksiko i mnogo teži put do finala, dok će engleska imati nešto teži zadatak sa Kolumbijom ali će u nastavku preko pobednika meča Švedska - Švajcarska tražiti prolaz u završnicu Mundijala.

Sa druge strane Panama je povela posle autogola. Lopta se od igrača Tunisa, Merija, odbila i otišla u mrežu. Početkom drugog dela igre Tunišani su izjednalili da bi na tribinama nastao potpuni delirijum navijača ove Afričke selekcije kada je Kazri doveo svoju selekciju u vođstvo.

Sastavi:

Engleska: Pikford, Rouz, Dier, Stouns, Vardi, kejhil, Džons, Delf, Rašford, Loftus Čik, Aleksandar Arnold

Belgija: Kurtoa, Vermalen, Felaini, Azar, Tielmans, Januzaj, Dembele, Bojata, Bačuaji. Čadli, Dendonoker

VIDEO: Predstavljamo reprezentaciju Engleske u samo 2 minuta!

VIDEO: Predstavljamo reprezentaciju Belgije u samo 2 minuta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA