≫ 

Belgija bila na ivici ponora, ali su u 94. minutu prekorenuli protiv Japana za 1/4 finale Mudnijala (VIDEO)

Đavoli gubili 2:0 od Japana, ali je Šadli u nadoknadi postigao gol vredan ostanka u Rusiji

  • 23

Kakav spektakl u Rostovu na Donu! Fudbalska reprezentacija Belgije pobedila je selekciju Japana rezultatom 3:2 (0:0) u osmini finala Svetskog prvenstva i u četvrtfinalu će igrati protiv Brazila!

Iako su gubili sa 2:0 sve do 69. minuta. Đavoli su uspeli da se ''probude'' i do poslednjeg sudijskog zvižduka u potpunosti preokrenu rezultat.

Strelac pobednonosnog gola bio je Naser Šadli u 94. minutu, nakon što su Belgijanci povukli sjajan kontranapad.

BELGIJA - JAPAN 3:2

(Vertongen 69, Felaini 74, Šadli 90+4 - Haraguči 48, Inui 52)

Belgija: Kurtoa - Aldervejreld, Kompani, Vertongen - Menije, De Brujne, Vitsel, Karasko (Šadli 65) - Azar, Lukaku, Mertens (Felaini 65)

Japan: Kavašima - Sakai, Šoji, Jošida, Nagatomo - Hasebe, Šibasaki (Honda 80) - Haraguči (Jamaguči 80), Kagava, Inui - Osako

Slavlje Japanaca posle gola Foto: AP/Tanjug

Prethodno su Vertongen i Felaini uspeli da vrate Belgiju iz mrtvih posle sjajnog početka drugog poluvremena od strane Japanaca.

Haraguči i Inui su u 48. i 52. minutu šokirali Belgijance sa dva brza i atraktivna gola, a vredi pomenuti da je odbrana Đavola u potpunosti zakazala.

Eden Azar je između ta dva gola pogodio stativu i to je bilo sve od izabranika Roberta Martineza koji je u 65. minutu napravio potez utakmice. Uveo je Felainija i Šadlija, a ovi su se odužili golovima.

Felaini izjednačuje na 2:2 Foto: AP/Tanjug

Međutim, najpre je Vertongen slučajno smanjio na 2:1. Pokušao je glavom da vrati lopštu u peterac, ali je iznenadio Kavašimu i vratio nadu svom timu. Samo pet minuta kasnije bilo je 2:2. Azar je centrirao, a Felaini sa pet metara bio precizan.

Do isteka 90. minuta i Japan i Belgija su imali svoje prilike. Honda, koji je dobio takođe šansu sa klupe, je u dva navrata pretio Kurtoi dok je Kavašima s druge strane bio sjajan u 84. minutu prilikom šuteva Šadlija i Lukakua.

I kada se činilo da ćemo po treći put u osmini finala gledati produžetke, Šadli je šokirao Samuraje i zakazao svojoj reprezentaciji duel sa Brazilcima.

POGLEDAJTE GOLOVE:

VIDEO: Pogledajte i kako su Belgijanci slavili a jedan je imao posebnu poruku za svoju ženu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gidri

    2. jul 2018 | 23:12

    Ovakav fudbal mi NIKADA necemo igrati. Neka mi neko objasni kako ovi momci trce i bore se u svakom trenutku utakmice, a nasi se vuku po terenu narocito od 60. minuta. O znanju i zelji da ne govorim. Bravo za Japan, razbili bi nas ovakvom igrom. Mozda ali samo MOZDA ce se nekada pojaviti neka generacija koj ce IGRATI fudbal priblizan svetskom.

  • Filip

    2. jul 2018 | 21:56

    Odlicna utakmica, odlican Japan. Svaka cast na borbi protiv mocne Belgije. Samuraji, ne manekeni.

  • Adidas R°

    2. jul 2018 | 22:07

    Uhhh... zao mi je sada Japana,borili se kao lavovi. Nasi ovako da se bore bili bi prvaci sveta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA