Filip Krajinović za Telegraf o predaji Nadala: Srećan sam i razočaran, spremio sam taktiku za Rafu! (VIDEO)

- Srećan sam, ali i razočaran - nema boljih reči od njegovih, koje mogu direktnije da opišu osećanja koja prožimaju našeg teniskog asa Filipa Krajinovića, u momentu kada ceo teniski svet sa ushićenjem komentariše predaju četvrtfinalnog meča Masters turnira u Parizu od strane apsolutnog favorita i aktuelnog svetskog igrača broja jedan – Rafaela Nadala.

  • 4

Premijera koja se nije odigrala, faktički, daje Filipu pozitivan skor u direktnim susretima sa Nadalom, nešto čime se veoma mali broj igrača može pohvaliti, ali mu je oduzela mogućnost da testira nivo svog izuzetnog igračkog i takmičarskog napretka u 2017, a naročito od kada radi sa sjajnim stručnjakom, Petrom “Spinom” Popovićem.

- Žao mi je što je došlo do ovoga, kao što je, pretpostavljam, uvek slučaj kada se mečevi otkažu zbog povrede jednog od učesnika. Sa druge strane, osećaj da sam u polufinalu ovako važnog turnira je potpuno nestvaran! Moj cilj u 2017. je bio da stabilizujem moje ponovno prisustvo u najboljih 100 igrača sveta, prvenstveno uspešnim nastupima na čelendžer turneji, i taj cilj sam u svakom smislu ispunio, pa i prebacio - nastavlja o svojim izuzetnim rezultatima u 2017. Krajinović.

Foto: Christopher Johnson/Grand Slam Magazine

- Da sam igrao protiv Nadala, strategija bi mi bila da nastojim da što više budem agresivan, igram svoju igru. Naravno, pristup igri u narednom meču će mi biti isti, bez obzira na to ko će mi biti protivnik, Izner ili Del Potro - uvereno u svoj “teniski repertoar” zvuči Krajinović.

- Priprema će mi biti – uobičajena; gledaću malo današnje mečeve, treniraću… Osećam se potpuno rasterećeno, i tako nameravam da igram u polufinalu!

U ekskluzivnom osvrtu za Telegraf na najbolju sezonu u karijeri, koja će mu plasmanom u polufinale ovog turnira doneti plasman na 43. mesto na ATP lestvici, Filip Krajinović ima taj komfor da bude sasvim iskren.

- Osećam se veoma srećno, i svakako je sreća bila danas na mojoj strani – ali to ne smatram da je plod slučajnosti, već mog upornog i kvalitetnog rada i posvećenosti napretku u poslednjem periodu.

Foto: Christopher Johnson/Grand Slam Magazine

- Rezultati koje postižem ove godine, čija bi kruna svakako mogla da bude Masters u Parizu, sasvim su zasluženi, i dolaze posle niza veoma neprijatnih okolnosti i povreda koje su me u jednom periodu udaljili od željenog puta i očekivanog plasmana u Top 50 igrača sveta. Sa svojih 25 godina, napokon sam našao pravi balans u životu, znam šta želim, sazreo sam kao čovek i kao igrač. Ovo su moje najbolje godine, i vreme je da se ovaj pozitivan niz i nastavi - predviđa Krajinović.

- Saradnja sa Petrom Popovićem, koja traje tek nešto više od četiri meseca, već daje prave rezultate. On je izvrsan, iskusan trener i znao sam da će rad sa njim biti “pun pogodak”, čim smo se dogovorili, po okončanju njegove saradnje sa Ivom Karlovićem - ističe Filip, i dodaje:

- Sigurno je da sam puno naučio iz teških situacija koje su prethodile ovoj seriji uspeha, kao i posredno iz iskustava igrača koji su imali sličan tok karijere kao što je moj. Učio sam na svojim greškama, i trasirao pravi put kroz sadržajne analize i predani rad. To mi je i dalo osnovu da verujem u sebe, da mogu da stvorim nove šanse za ostvarenje mojih teniskih ciljeva. Ovo je najbolja potvrda da se takav odnos, na kraju, i nagradi - završava sa opravdano i zasluženo optimističnom notom sjajni Filip Krajinović.

Time što će ga u polufinalu očekuje veliki server Džon Izner, sigurno je da će Filip Krajinović biti na velikom, karijernom ispitu teniske zrelosti, ali po procenama prisutnih teniskih stručnjaka, i sa više šansi za ostvarenje pravog teniskog sna, nastupa u prvom finalu turnira Masters serije u životu.

Foto: AP/Tanjug

Upravo bi agresivni stil igre, protiv igrača kome razmene u polju ipak nisu jača strana, mogao da donese prevagu krajem gemova ili “duboko” u setovima, pod uslovom i imperativom da Filip nađe načina da ukroti Džonov servis, započne poen i dobrom mešavinom dubokih udaraca i kratkih diagonala poremeti ritam favorizovanom Amerikancu.

To svakako nije nešto što bi predstavljalo presedan kada se planira strategija protiv Iznera,  pogotovo ako se uzme u obzir to da je na Filipovoj strani sada trener Popović, od koga možda niko ne zna bolje kako igrati protiv igrača sa silovitim servisom, posle njegove saradnje sa rekorderom Karlovićem.

Da li ćemo možda biti “počašćeni” još nekim iznenađenjem – tipa “sveameričkog finala” Iznera i Soka, prisustvom francuskog igrača (i to vlasnika “specijalne pozivnice” turnira) Benetoa u meču za titulu, ili će, statistički gledano, Čilić opravdati renome aktuelnog favorita među onima koji i dalje “stoje uspravno” u Akor Areni – odgovori slede u naredna dva i po dana izuzetnog tenisa u Parizu!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusadusa

    3. novembar 2017 | 20:02

    Filipe obradovao si ljubitelje tenisa u Srbiji,puno uspeha u buducnosti i jos dobrih meceva.

  • Belasica

    3. novembar 2017 | 20:52

    Ajde Filipe, još jedna pobeda idemo u finale po🏆

  • Danijel

    3. novembar 2017 | 20:48

    Predaja, pre meca, se ne racuna u medjusobni skor dva tenisera. Priznaje se predaja u toku meca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA